Odlični rezultati hrvatskih srednjoškolskih rukometaša u Kataru

Iz sunčane Dohe stigla je dobra vijest! Završilo je 24. izdanje Svjetskog školskog rukometnog prvenstva koje se održalo u Kataru, a dvije hrvatske ekipe, djevojke iz Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada i mladići iz Športske gimnazije iz Zagreba, vratili su se kući s odličnim šestim i sedmim mjestom. U borbi za naslov svjetskih prvaka borilo se više od 600 sportaša iz više od 20 zemalja svijeta, a najsjajnija odličja osvojile su djevojke iz Mađarske koje su u finalu porazile Njemačku te mladići iz Austrije koji su u zadnjoj utakmici bili nadmoćni nad Njemačkom.

Našim srednjoškolkama nije bilo nimalo lako s Francuskom, Gruzijom, Danskom i Belgijom s kojima su igrale u grupnoj fazi. Na putu u polufinale zaustavile su ih Francuske rukometašice nakon vrlo napete i neizvjesne utakmice u kojoj se pobjeda odlučivala penalima. Visoko 6. mjesto rezultat je s kojim su itekako zadovoljne nakon posljednje i vrlo teške utakmice s Rumunjkama. Zagrebačke mladiće u četvrtfinalu zaustavili su Austrijanci, budući prvaci natjecanja, a nadmoćnom igrom i pobjedom protiv Francuske rezultatom 33:22 natjecanje su završili na 7. mjestu.

Hrvatska delegacija koja je brojala 37 članova otputovala je u Dohu krajem veljače pod vodstvom  Mirne Mikić, šefice delegacije. Našoj delegaciji bilo je uzbudljivo i van sportskih terena. Naime, Hrvatska se predstavila i na Susretu nacija, događaju na kojem se svaka zemlja predstavila kroz turistički štand i scenski nastup. Našu je delegaciju u više navrata posjetio i Drago Lovrić, veleposlanik Hrvatske u Kataru, a ambasadori prvenstva bili su poznati francuski rukometaši Daouda Karaboue i Bertrand Roine.

Naši mladi sportaši izborili su se za odlazak u Dohu pobjedama na Završnici državnog prvenstva u rukometu prošle godine. Svjetsko školsko rukometno prvenstvo odvilo se pod pokroviteljstvom Međunarodne školske sportske federacije, Školske sportske asocijacije iz Katara te Katarskog olimpijskog odbora.


Komentari