ODLIČNI REZULTATI! Hrvatska gimnastička reprezentacija izborila čak tri finala na turnirima Svjetskog kupa u Sloveniji

Mateo Žugec (Foto: Hrvatski gimnastički savez)

Hrvatska gimnastička reprezentacija nastavlja s odličnim rezultatima na turnirima Svjetskog kupa. Samo četiri dana od sjajnih nastupa u Osijeku, ekipa se preselila u susjednu Sloveniju gdje je Koper domaćin nove stanice Svjetskog kupa. I već prvog kvalifikacijskog dana izborili su tri finala – Tijana Korent na preskoku te Mateo Žugec i Jakov Vlahek na konju s hvataljkama.

Tijani (GK Nedelišće) je ovo treći SK u nizu da je u finalu, nakon Varne i Osijeka, čime je došla do čak 38. finala u karijeri. Danas je u kvalifikacijama bila 4. s ocjenom 12.850.

“Zadovoljna sam odrađenim skokovima i ulaskom u finale, ovo mi je 3. finale ove sezone. Jako sam sretna zbog toga, osobito jer su ovdje u Kopru Gymnova sprave koje mi nemamo u dvorani, ne treniramo na njima. Na treningu sam imala malih problema, ali danas se sve posložilo, uspjela sam odraditi svoje skokove i plasirati se u finale. U subotu ćemo vidjeti kako ću se osjećati, kako će biti rame koje me muči proteklih tjedana i kakve skokove ću uspjeti odraditi”, rekla je Tijana nakon kvalifikacija u kojima je najbolje skokove imala Mađarica Zsofia Kovacs (13.275).

Tijana Korent (Foto: Hrvatski gimnastički savez)

Prije nešto manje od 3 tjedna Mateo Žugec (GK Vindija) je u svom drugom finalu Svjetskog kupa, onome u Varni, osvojio prvu medalju i to srebrnu, a niz odličnih nastupa nastavio je i danas. Svoje treće finale izborio je s drugom ocjenom kvalifikacija, 13.800.

“Bilo je nekoliko sitnih grešaka pri izvedbi, ali zadovoljan sam. Nadam se da ću u finalu sve popraviti i osvojiti još jednu medalju. Iskreno, imao sam zadnjih dana dosta problema s ručnim zglobom i sa malim prstom na ruci, vjerujem da ćemo to uspjeti sanirati do finala i da će sve ispasti kako je zamišljeno”, poželio je 20-godišnji Mateo.

Odmah iza Žugeca, s trećom ocjenom kvalifikacija bio je Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol). Do trećeg finala u karijeri došao je sa 13.700, a od naših konjaša bolji je bio samo Mađar Krisztofer Meszaros (13.950).

“Gymnova je bio konj, to nas je sve malo iznenadilo, jer je inače u Kopru Spieth, pa nismo baš imali nešto puno vremena da se prilagodimo, jer tu spravu nemamo u našoj dvorani u Zagrebu. Ali, na kraju je sve dobro završilo. Kod mene je bilo nekoliko očitih pogrešaka koje moram ispraviti u finalu, ali sve u svemu, ajmo reći da sam zadovoljan. Bit ću potpuno zadovoljan kad popravim te greške u finalu”, najavio je Vlahek.

Jakov Vlahek (Foto: Hrvatski gimnastički savez)

U kvalifikacijama dvovisinskih ruča danas smo imali Christinu Zwicker koja se od Varne muči s ozljedom noge, stoga je i danas morala nastupiti s dosta slabijom vježbom za koju je dobila 11.000 bodova, a to je bilo dovoljno za 16. mjesto.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana Ana Đerek, dvostruka medaljašica u nedjelju u Osijeku, nastupiti će na gredi i tlu te Tina Zelčić na gredi.


Komentari