ODBOJKAŠICE MLADOSTI IMAJU NOVOG TRENERA Miki Stojaković: ‘Ja znam što je Mladost, to je institucija u Hrvatskoj’

Miodrag Miki Stojković, foto: Zagreb.info

Odbojkašice Mladosti, aktualne prvakinje Hrvatske, dobile su novog trenera za sezonu 2022/23. Nakon što su lani u vrlo uspješnu sezonu, u kojoj su osim naslova prvakinja Hrvatske osvojile i treće mjesto u europskom CEV kupu, krenule s iskusnim trenerom Leonardom Barićem, pred sam kraj prvenstva, nakon ispadanja u završnici Kupa Hrvatske, došlo je do promjena na klupi. Na Barićevo je mjesto sjeo Branislav Franić, trener druge, mlade i razvojne ekipe koja se natječe u Prvoj ligi. Franić je odradio dobar posao, priveo sezonu u Superligi kraju s osvojenim trofejom, i nakon toga se ponovno povukao na poziciju trenera mladih prvoligašica.

“Takav je i bio dogovor odmah u startu”, govori direktor Mladosti Darko Antunović, i nastavlja:

“Trener Franić je bio u tom trenutku najbolje rješenje, što se i pokazalo, no znali smo da on neće, bez obzira na sve, htjeti voditi superligašice u ovoj sezoni. Stoga smo krenuli u potragu za novim, iskusnim ali domaćim trenerom, jer smo se okrenuli takovoj politici odabira. Na kraju smo se odlučili za Miodraga Mikija Stojakovića, trenutnog izbornika kadetske reprezentacije Hrvatske, koji je lanjsku sezonu započeo u Sloveniji. On je provjereni stručnjak za rad s mlađim igračicama, a mi smo se odlučili ove sezone za pomlađivanje, za veliku rekonstrukciju ekipe.”

Miodrag Miki Stojaković, koji u srpnju puni 57 godina, već je dugi niz godina godina trener kojega prati glas dobrog stručnjaka koji neprestano ulaže u svoj rad. On je pažnju privukao na sebe kada je 2014. godine s Porečom osvojio Kup Hrvatske a godinu potom i Prvenstvo, što je ogroman uspjeh za taj klub koji je danas posljednjeplasirani u Prvoj B ligi Zapad, bez pobjede.

Miki je te trofeje sa svojim djevojkama osvojio u borbi s Mladosti, s kojom je još igrao i dva finala. Stoga mu je poziv Mladosti zasigurno godio, jer to je najjači klub do sada u njegovoj dugogodišnjoj karijeri, a o pregovorima kaže:

“Poziv Mladosti me iznenadio u jednu ruku, ali s druge strane i nije. Znao sam da traže trenera, a ja mislim da sam u onoj fazi karijere kada još mogu puno dati. Imao sam nekoliko zanimljivih opcija na stolu, no nakon poziva i dogovora s Mladosti više nisam dvojio gdje ću nastaviti jesensku sezonu. Ja znam što je Mladost, to je institucija u Hrvatskoj, i bez obzira u kojem sastavu igrali, u ovom su klubu ambicije uvijek izražene, ovdje se uvijek ide po pobjede i trofeje. I spreman sam na to.”

Bez obzira što se još uvijek ne zna sastav za novu sezonu?

“Uvjeren sam da ćemo složiti ponovno dobru, zanimljivu i respektabilnu ekipu dostojnu igranja u svim natjecanjima u kojima Mladost participira. Ne bih sada o imenima, neke su mlade igračice već došle, neke se vratile s posudbi iz drugih klubova, s nekima se pregovara, no vjerujem da ćemo ponovno biti jaki. Volio bih da u ekipi ostane i nekoliko starijih, iskusnijih igračica, što je zapravo na tragu onoga što se i radi u klubu.”

Uostalom, i vi s kadetskom reprezentacijom idete na Europsko prvenstvo. Hoće li vam to remetiti plan i program klupskih priprema?”

“Od 19. lipnja krećem s pripremama kadetske reprezentacije za EP, koje se igra od 15-25. lipnja. Sredinom kolovoza pak planiran je početak klupskih priprema. Naravno da je pitanje s kojim ćemo sastavom krenuti s klupskim pripremama jer imamo dosta igračica i u seniorskoj reprezentaciji, no to su situacije koje ćemo dogovarati i riješavati u hodu,” rekao je na kraju novi trener odbojkašica Mladosti, Miki Stojaković.

Komentari