OD PREDMETA PORUGE DO NAJBOLJEG U KLUBU: Bivši Dinamovac doživljava drugi preporod (FOTO)

Facebook

Njegovu dosadašnju karijeru obilježile su odlične partije i nažalost velike oscilacije u igri zbog kojih se često nalazio na metama kritika.

Čekali smo gotovo godinu dana da bivši branič Dinama, a sada Liverpoola, Dejan Lovren dođe k sebi i ponovo zaigra na visokoj razini. Još kao klinac plijenio je pažnju dobrim igrama, ali uvijek je imao drastične oscilacije u igri. Ponikao je u Dinamu i ubrzo je poslan na kaljenje u tada najjaču podružnicu Inter iz Zaprešića, tamo je eksplodirao i činilo se kako Dinamo napokon ima kvalitetnog braniča. No, u klubu se zadržao svega još sezonu, a onda za osam milijuna eura otišao u Lyon.

Tada još mlad i neiskusan, Lovren se ipak uspio nametnuti u Lyonu i prve dvije sezone odigrao je vrlo dobro, ali onda je uslijedo pad. Često se nalazio na meti kritika nemilosrdnih francuskih medija, a zaredale su mu se i kardinalne greške u igri, kao i nepotrebni kartoni na što su francuzi, malo je reći, alergični. No, kod mladih igrača oscilacije su česte i neizbježne, a Lovren se baš našao u klubu koji za to nije imao strpljanja.

Preporod u Southamptonu

Možda i potez karijere bio mu je odlazak iz Lyona, a prešao je u tada još neafirmirani Southampton koji je svega dvije sezone prije igrao Championship. Dosta se govorkalo kako Lovren nema budućnost u klubu koji se bori za opstanak i kako će se teško uklopiti u Pochettinovu filozofiju. No, baš je ta sezona donijela Lovrenov prvi preporod. Već na polusezoni bio je vođa momčadi i prvo ime kluba, a djelomično i njegovim zaslugama Southampton je završio na visokom osmom mjestu Premiershipa.

Već sljedeće sezone kupio ga je Liverpool i to za basnoslovnu cifru od 25 milijuna eura, a čak se ni navijači nisu žalili na ovako skup transfer jer se Lovern pokazao kao koristan branič, a iz momčadi je izbacio legendu kluba Daniela Aggera. No, nova palica Brandena Rodgersa i drugačiji stil igre nisu baš najbolje sjele Lovrenu. Iako nije krenuo loše u sezonu, Lovren je zaredao nekoliko velikih kikseva i njegovo ime ubrzo je postalo predmet poruge među navijačima Liverpoola.

Facebook
Facebook

Gotovo sezonu i pol slušao je Lovren kako ga ismijavaju mediji, navijači i društvene mreže, ali kako se stvari u nogometu brzo okreću tako je na vrhuncu svoje omraženosti u klubu Lovren doživio drugi preporod. Glavni krivac za poboljšanje u Lovrenovoj formi jest novi menadžer Liverpoola Jurgen Klopp, što ipak dokazuje kako možda i nije bio toliki problem u samom igraču koliko je Rodgers gušio pojedince uključujući i Lovrena.

Možda je ipak bio problem u treneru

Dejan je ponovno eksplodirao i to protiv prve momčadi lige, Leicestera. Njemu je jedinom pošlo za rukom ono što nije niti jednom braniču ove sezone, a to je zaustavljanje tandema Vardy-Mahrez. Kako su se rapidno proširile negativne kritike jednako brzo su se proširile i pozitivne, pa je Lovren trenutno opet najbolji branič Liverpoola. Tu činjenicu, osim navijača, potvrdio je i Klopp koji je imao samo riječi hvale za hrvatskog braniča.

Sada bi bilo uistinu sjajno kada bi Lovren prihvatio ovu optimističnu atmosferu jer je već zagazio u najbolje nogometaške godine i krajnje mu je vrijeme da prestane s oscilacijama i utvrdi svoju poziciju najpouzdanijeg braniča Liverpoola, a možda i repke.

>>> DINAMO DOGODINE OSTAJE BEZ POLA MOMČADI: Nevjerojatno je tko bi sve mogao napustiti Maksimir (FOTO)

>>> U DINAMU TRLJAJU RUKE: Stiže novih pet milijuna eura od davno odbjeglog igrača!

>>> TUŽNI BLAGDANI U OBITELJI MAMIĆ: Kako je Zdravko ukrao Božić?

Komentari