OD OVOGA ĆETE SE NAJEŽITI: Hrgović jasno odgovorio na prijetnje ‘hejtera

FOTO: Facebook Filip Hrgović

Najbolji i najuspješniji hrvatski teškaš Filip Hrgović nije čovjek od previše riječi primijetit će mnogi. Većina “hejtera”, da se poslužim jezikom milenijalaca u tome traži manu, dok se isto vrijeme dive Spartancima, žiteljima Sparte, grada države u antičkoj Grčkoj, ne znajući ili zaboravljajući da je geslo tih ekraniziranih ratnika upravo LACONICA BREVITAS! – lakonska (spartanska) kratkoća.

“Lakonski” je pridjev koji dolazi iz drevne Grčke a označavao je osobe koje potječu iz Sparte  (Lakonije) koje su bile škrte na riječima. Pridjev se danas upotrebljava za opis jezgrovitog i kratkoga načina govora, npr. lakonski izraz ili lakonski kratko (Laconica brevitas).

Legenda tvrdi da se Filip II. Makedonski (otac Aleksandra Velikog) približavajući sa svojom vojskom Sparti, dao Spartancima prenijeti sljedeću prijetnju:

“Ako pobijedim u ovom ratu, gorjet će vaše kuće, gradovi će vam biti u plamenu, vaše žene će biti udovice i zauvijek ćete biti roblje.”

Spartanci, koji su bili škrti na riječima, odgovorili su samo jednom riječju: “Ako”.


U istom stilu odgovorio je Filip Hrgović svojim “hejterima” koji su ga proziva za kukavičluk, očigledno svjestan da do njega nemaju čime dobaciti. Mentalitet prvaka? Apsolutno!

Champions are afraid of losing, everyone else is afraid of winning. 🎲 #teamHrgovic #OnTheHunt

Gepostet von Filip Hrgović am Freitag, 17. Januar 2020

 

 

 

Komentari

loading...
-->