Od Dinama do krova Europe: Modrić osvojio čak 27 trofeja u karijeri

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Brojke su nemogući adut, saveznik našeg kapetana. Kakva je to samo grandiozna karijera Hrvata, nešto što traje već desetljećima i ne misli stati. Srećom da je to tako, jer ima on još dosta za pokazati…

Da, Luka je osvojio još jedan trofej u svojoj karijeri. Real Madrid slavio je 2:0 protiv Eintrachta u Helsinkiju, još jedna potvrda tko je trenutačno najbolji klub planeta. Golovima golovima Alabe i Benzeme osiguran je novi trofej, a svoj obol imao je i Luka Modrić koji doduše ovoga puta nije igrao cijelu utakmicu.

Trener ga je poštedio kad je već sve “bilo gotovo”, pa je izašao u 67. minuti, jer tad je već bilo 2:0 na semaforu. A Modrićeva lista trofeja uistinu je impresivna.

Luki je to čak 21. trofej s Realom, a četvrti u europskom superkupu. Četvrtom titulom u ovom natjecanju Modrić je postao hrvatski rekorder, odnosno opet se izdvojio na prvom mjestu, nakon što se lani s njim izjednačio Mateo Kovačić.

Naš najveći nogometni as u povijesti osvojio je superkup 2014., 2016. i 2017., a sve osim prve osvojio je s Kovačićem kao suigračem.

Njegov mlađi kolega lani je osvojio svoj treći superkup s Chelseajem i uhvatio svog reprezentativnog kapetana, koji je sada opet samostalno prvi.

To je za našeg Luku nevjerojatni 27. klupski trofej u seniorskoj karijeri. Osim 21 s Realom, šest ih je osvojio s Dinamom – tri naslova prvaka, dva kupa i jedan superkup.

Spursi? S Tottenhamom je najbliže trofeju bio 2009. kada je izgubio u finalu Liga kupa od Manchester Uniteda na penale.

Impresivne brojke, brojke kojima se ne nazire kraj. Jedna grandiozna karijera kojoj nema kraja, srećom. Još ga čeka nastup s hrvatskom reprezentacijom, a možda nije nemoguće nešto i zakuhati u Ligi nacija dogodine, vidjet ćemo…


Komentari