Od bivšeg rukometaša do svećenika: Tko je Zagrepčanin koji je duhovno vodio Vatrene u Katru

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem nikada nije krila povezanost s katoličkom crkvom, a Dalić je svaki puta naglašava bitnost duhovnosti u njegovom životu i u vođenju reprezentacije.

Vatreni su u Katru imali su i posebnu “pomoć” Domagoja Matoševića, rektora Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, inače rođenog u Zagrebu.

Matošević je već prekaljeni sportaš, koji se u veljači ove godine okitio europskim svećeničkim malonogometnim zlatom u Albaniji, kao kapetan naše svećeničke reprezentacije, a u mladosti je bio vrstan rukometaš.

Slavlje u Zagrebu: Hrvatska nakon 24 godine na SP u futsalu

Molitvom pomaže sportašima

Velečasni Matošević nije jedini koji je svojom nazočnošću i molitvom želio pomoći našim sportašima i navijačima pa je primjerice na rukometnom Euru u Njemačkoj, naša reprezentacija zajedno s navijačima prisustvovala Svetoj misi u crkvi Svetog Duha pri hrvatskoj katoličkoj misiji Mannheim-Mosbach.

Naravno uz svoju duhovnu svećenici imaju i onu ljudsku stranu, koju znaju i pokazati na terenu, ali to nikada ne prelazi granice lijepog ponašanja i ljudskosti.

“Pa to je nešto prekrasno što na našim turnirima i utakmicama nema psovki. Moguće je, stvarno je. Mi kažemo: ‘Baba ti jadna’. Naš kapetan je lijepo kazao, velečasni Domagoj Matošević, da smo mi u jednoj posebnoj prilici.

Čak i ako prijeđemo manire lijepog ponašanja, odmah u svlačionici imamo priliku za svete ispovijedi”, kroz šalu su ispričali svećenici nakon osvojenog svećeničkog Europskog prvrenstva.


Komentari