OBRAČUN S NEREDIMA Sastanak HNS-a, policije i predstavnika klubova, ali bez – navijača!

Sukob navijača Hajduka s policijom (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Danas je u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza održan sastanak predstavnika Saveza, predvođenih predsjednikom Marijanom Kustićem, Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te GNK Dinamo i HNK Hajduk, koje su predvodili predsjednici uprava Vlatka Peras i Lukša Jakobušić, objavljeno je na službenim stranicama HNS-a.

Sastanak je održan na temu sigurnosti i organizacije nogometnih utakmica. U konstruktivnoj atmosferi i nakon razmjene mišljenja utvrđeno je da se pozivaju svi dionici nogometnih utakmica da se pridržavaju propisa koji se odnose na sigurnost na sportskim natjecanjima.

Sporazum o mjerama prilikom utakmica visokog rizika

Također, zaključit će se sporazum između Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog nogometnog saveza o provedbi mjera kod utakmica visokog rizika i utakmica na kojima se očekuje veći broj gostujućih navijača. Pri tomu će se uzeti u obzir postojeća dobra praksa s domaćih i međunarodnih utakmica. Sporazum će biti sastavljen do početka nove natjecateljske godine odnosno utakmice Superkupa, najavljeno je iz HNS-a.

Kažu i da će klubovi navijača biti pozvani da se uključe u izradu navedenog sporazuma na način da daju svoje prijedloge i ukažu na uočene probleme.


Komentari