O BOŽE, OPET PORAZ! Rukometašima PPD-a nikako ne ide, u gostovanju u njemačkom Kielu nije bilo razloga za slavlje

Foto: RK Zagreb Facebook

Kao i u prethodnih 13 susreta, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su na gostovanju u njemačkom Kielu. Protiv aktualnih osvajača Bundeslige i prvaka Europe bilo je iluzorno očekivati iznenađenje, ali puleni trenera Ivica Obrvana u Wunderino Arenu Kiel nisu došli s bijelom zastavom. Kao što je i bila želja našeg trenera, „potrajali“ smo relativno dugo, pružili dobar otpor najboljoj obrani Europe i na koncu kako bi se sportskim riječnikom kazalo „skupo prodali kožu“.

Nakon 60 minuta sjajnog rukometa, koji je nažalost pratilo tek 300-tinjak kartonskih gledatelja, jedna od najboljih ekipa svijeta svladala je naš PPD Zagreb rezultatom 36:30 (23:15).

Sastavi

Trener Ivica Obrvan za ovu utakmicu nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Marina Šipića, Mateja Ašanina i Marija Vuglača, dok mu je zbog crijevne viroze u posljednji trenutak, dan uoči dvoboja, otpao i sjajni kružni napadač Senjamin Burić. Mjesto u sastavu također nisu izborili Valentino Ravnić, Paolo Kraljević i Ivan Laljek iako, na sreću, ne zbog ozljeda. Kod domaćina, na čijoj klupi sjedi proslavljeni češki rukometaš i nekoć najbolji igrač svijeta Filip Jicha, od zvučnijih imena nije bilo Mykole Bylika i Nicklasa Ekberga.

Prvo poluvrijeme….

Najbolji hrvatski rukometaši izgubili su prvo poluvrijeme u Wunderino Areni u Kielu s ogromnih osam pogodaka razlike. Nakon 30 minuta igre Domagoj Duvnjak i društvo imali su prednost 23:15, uz čak 10 obrana fantastičnog Darija Quenstedta. Zagrebovi vratari, usporedbe radi, u istom su periodu kominirano upisali jednu obranu! Ipak, hrvatski rukometni prvaci pružali su i više nego dobar otpor aktualnom prvaku Europe u uvodnih 15-ak minuta premda su od prvog gola Hendrika Pekelera konstantno bili u zaostatku. Početnih deset minuta utakmice proteklo je u igri gol za gol. THW Kiel razornim je šutevima izvana pogonio raspoloženi Oskar Sunnefeld, dok su ga, barem u tom periodu igre, uspješno pratili Matej Hrstić, Vlado Matanović i ostatak Zagrebove družine. Ivica Obrvan utakmicu je otvorio sastavom Ristanović na golu, Stojnić na crti, Hrstić-Mrakovčić-Leimeter u vanjskoj linije te Matanović i Mandić na krilima, s time da je potonji igrao i najisturenijeg čovjeka u 5-1 obrani.

Prvo izjednačenje na utakmici vidjeli smo u 11. minuti nakon što je kapetan David Mandić pogodio u praznu mrežu, dok smo zadnje izjednačenje, nažalost, vidjeli u 17. minuti kada je Davor Ćavar uspješno realizirao sedmerac. Od tog trenutka nadalje kola su krenula nizbrdo za PPD Zagreb, a prednost domaćina postepeno je rasla do već spomenutih plus 8 (23:15) na isteku prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme….

Za razliku od prvog poluvremena u kojemu su Zagrebaši ravnopravno igrali s Kielom 15-ak minuta, u nastavku su to radili tokom čitavih 30 minuta igre. Dapače, PPD Zagreb drugi je dio utakmice rezultatski i dobio s dva pogotka prednosti, iako treba biti pošten i kazati kako je trener domaćin Filip Jicha u tom periodu igre dao priliku igračima s klupe pa tako nisu ulazili njegovi udarni igrači Domagoj Duvnjak i Sander Sagosen, dok su klupu uglavnom „grijali“ i Hendrik Pekeler, odnosno Patrik Wiencek. Na koncu, svakako valja pohvaliti Vladu Matanovića sa šest pogodaka, odnosno Davora Ćavara s golom manje. Po tri su gola zabili Matej Hrstić, Nemanja Obradović i kapetan David Mandić. Todor Jandrić imao je jednu, a Radivoje Ristanović tri obrane. Kod domaćina devet je golova zabio Oskar Sunnefeld, dok je Magnus Landin dodao pet. Dario Quenstedt imao je deset obrana, a Niklas Landin pet.

THW Kiel – PPD Zagreb 36:30 (23:15)

Wunderino Arena Kiel: 300 kartonskih gledatelja

Suci: Karim Gasmi i Raouf Gasmi (Francuska)

EHF Delegat: Klaus Dieter Convens (Belgija)

Trener: Filip Jicha
THW Kiel: Landin 5 obrana, Quenstedt 10 obrana; Ehrig 4, Duvnjak 2, Sagosen 2, Reinkind 4, Landin M. 5, Sunnefeldt 9, Weinhold 2, Wiencek 1, Benitez, Wager 1, Dahmke 2, Zarabec, Horak 2, Pekeler 2

Trener: Ivica Obrvan
PPD Zagreb: Ristanović 3 obrane, Jandrić 1 obrana; Vistorop, Mrakovčić, Ćavar 5, Mandić 3, Klarica 2, Srna, Obradović 3, Stojnić 2, Perić 2, Matanović 6, Hrstić 3, Leimeter 2, Grahovac 2, Vlah


Komentari