NOVO DINAMOVO POJAČANJE DOLAZI IZ CICINOG KLUBA: ‘Bilo bi mi drago da dobijem poziv za hrvatsku reprezentaciju’

Robert Ljubičić (Foto: Guliver image)

Nogometaši Dinama krenuli su s pripremama za novu sezonu u kojoj će pokušati obraniti titulu prvaka Hrvatske, ali i vratiti Rabuzinovo sunce u Zagreb. Trener Čačić kao dodatni cilj zadao je i nastavak igranja proljeća u Europi.

U tome će im pokušati pomoći novo pojačanje. Za dva milijuna eura iz bečkog Rapida stigao je Robert Ljubičić. Veznjak koji je 1999. godište odradio je vrlo dobru sezonu za klub u kojem je Cico Kranjčar gotovo jednaka legenda kao i u Dinamu.

Njegov brat je reprezentativac Austrije i igrač Kolna, a on je priznao da bi volio igrati za našu odabranu vrstu: ‘ Bilo bi mi drago da dobijem poziv za hrvatsku reprezentaciju. Bila bi to velika čast. Moje srce kuca i za Hrvatsku i za Austriju’ rekao je za Sportske novosti.

‘Gledao sam Dinamove utakmice’

Porijeklom je iz Busovače (BiH), a otac je još prije rata se doselio u Austriju. Komentirao je da je uvijek pratio Dinamo: ‘Pratio sam i ranije utakmice Dinama u Europi, doma smo zajedno gledali i uvijek mi je bilo drago kad je momčad pobijedila i imala dobre rezultate. Posebno recimo protiv Tottenhama, vidjeli smo tad ogromnu kvalitetu ekipe. Najbitnije mi je da igram što više i da imam kontinuitet, nadam se da ću dobiti povjerenje i priliku.’

Zanimljivo s Cicom dijeli još jedan klub, St. Poleten. Ljubičić je tamo započeo karijeru i razvio se dok je Cico tamu nastupao pred kraj karijere.

‘Ja sam od onih koji jako vole konkurenciju jer me to uvijek dodatno motivira. Svaka konkurencija igrača pravi boljim. Ne bih sad govorio posebno o imenima u Dinamovom veznom redu jer su sve to igrači vrhunske klase. Bit će mi pravi užitak s takvim igračima dijeliti svlačionicu i, naravno, igrati.’ komentirao je nove suigrače.

Dinamo sezonu započinje 9. srpnja protiv Hajduka u Zagrebu kada nas čeka superkup.


Komentari