Novi prvaci Hrvatske? Dubrava i na drugom turniru potvrdila dominaciju!

Završio je Zagreb Open, drugi turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. Nakon Zaprešića gdje su također uzeli duplu krunu, pjeskaši iz Dubrave pokorili su i zagrebačko more.

U ženskoj konkurenciji u polufinalu pjeskašice Dubrave pobijedile su mlađu reprezentaciju Hrvatske, dok se Detono Zagreb obračunao sa aktualnim prvakinjama Hrvatske, Kontesa Nerom. U finalu je Dubrava pobijedila Detono 2:0 u setovima te tako si osigurale drugi naslov na Prvenstvu Hrvatske.

Foto: BHC Zagreb

Kod muških, ekipa Detono Zagreba u polufinalu je pobijedila srpske predstavnike BHC Student, dok se Dubrava malo teže obračunala sa iznenađenjem turnira BHC Čakovcem te su tek nakon raspucavanja uspjeli doći do pobjede 2:1 u setovima. U utakmici za treće mjesto BHC Čakovec se pokazao spretniji na shootoutu te zasluženo pobijedio ekipu BHC Studenta i osvojio treće mjesto.

U finalu se vodila velika borba između Detona i Dubrave. Prvi set je otišao na stranu Dubrave, tada se redovi Detona konsolidiraju te pobjeđuju drugi set. Na raspucavanju u sedmoj seriji, Domagoj Grahovac brani udarac Lucijanu Buri, te marker Ivan Dumenčić potvrđuje pobjedu za novi trijumf Dubrave.

Najbolji igrač turnira kod žena je igračica Kontesa Nere Lucija Kelava, a nagradu za najboljeg golmana osvojila je Bruna Budan iz Detono Zagreba. Kod muškaraca igrač turnira je junak finala Domagoj Grahovac, a Filip Dražić iz BHC Student osvojio je nagradu za najboljeg vratara.

FOTO: Rastko Aničić/BHC Student

Posljednja stanica Prvenstva Hrvatske je Ivanić Grad Open koji se održava od 21. do 22. 6. na kojemu će se saznati tko će biti prvak države.


Komentari