NOVI OBRAT U SLUČAJU ĐOKOVIĆ Australija odbila vizu, prijeti mu deportacija

Foto: Facebook

Najbolji srpski i svjetski tenisač Novak Đoković opet je ostao bez vize za ulazak u Australiju nakon što je ministar imigracija Alex Hawke ukinuo njegovu vizu. Tako bi Đoković ako mu žalba na ovu odluku bude odbijena, trebao uskoro otputovati iz zemlje.

Ministar za imigracije Alex Hawke  u priopćenju je poručio da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

Đoković se zabunio

Podsjetimo, Đoković je u Australiju doputovao na teniski turnir, a po slijetanju su ga zadržale federalne vlasti. Uslijedilo je saslušanje, na kojem mu je sudac Anthony Kelly odobrio vizu. Ipak, Australija je imala još jednu polugu odlučivanja, a ministar imigracije ju je odlučio iskoristiti, piše Index.

Nakon toga uslijedile su dodatne istrage da bi se otkrilo kako  je Đoković bio zaražen snimao intervju s francuskim L’Equipom iako je znao da je zaražen.

Njemački Spiegel tako je otkrio da se datumi na priloženim potvrdama ne poklapaju, prenosi Index, što je povećalo sumnju u njihovu istinitost. I sam Đokovićev tim je griješio pa je tako u vizi označio da srpski tenisač nije putovao 14 dana prije slijetanja u Australiju, što nije točno.


Komentari