Novi megaprojekt u okolici Zagreba: Gradi se nacionalni stadion?

FOTO: Sportske novosti/ilustracija

Današnje tiskano izdanje našeg jedinog sportskog dnevnika, Sportskih novosti donosi ekskluzivne fotografije ilustracije novog nacionalnog stadiona kojeg će Kinezi graditi u Velikoj Gorici.

Kinezi su osnovali tvrtku Eurogate Sport Industries d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, a za direktora imenovali Ivana Heraka. Prije toga grad Velika Gorica oformio je radnu skupinu od deset ljudi na čijem je čelu gradonačelnik Dražen Barišić, a voditelj Nenad Črnko, predsjednik NS Zagrebačke županije i član IO HNS-a.

FOTO: Sportske novosti/ilustracija

Sporazum predstavlja inicijalni dokument kojim su potpisnici definirali okvir i modalitete suradnje na području namjeravanih ulaganja Z-Runa u nogometni stadion, kamp, Akademiju, ali i ostale poslovne sadržaje poput hotela, trgovačkog centra i još ponečega. Sve to na lokalitetu neposredno uz postojeći stadion NK Gorice, ukupne površine 374.518 metara kvadratnih, s potencijalom širenja na oko 600 tisuća kvadrata – rekao nam je Ivan Herak.

SN ekskluzivno donose fotografije i nacrte nove nacionalne arene. Djelo je to arhitekta Mirsada Mustedanagića iz Karlovca, on ga je ponudio i prezentirao 3D vizualizaciju i Z-Runu i u Velikoj Gorici, no to nije konačno rješenje jer provest će se javni natječaj. Najjeftinija izvedba, što ovisi o vrsti materijala koji se koriste i graditeljima, bila bi 52,5 milijuna eura, a najskuplja 105 milijuna eura.

FOTO: Sportske novosti/ilustracija


Komentari