NOVI IZAZOV ZA KAUBOJE: S Čileom će se boriti bez Duvnjaka

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Čile spada u najveće autsajdere prvenstva.

Večeras je na rasporedu četvrto kolo natjecanja po skupinama, a naši dečki susreću se s reprezentacijom Čilea spočetkom u 20.45 sati.

Hrvati su zasad upisali stopostotni učinak, uz puno muke “riješili” su prva tri suparnika. Rezultati govore za sebe, baš kao i njihova igra u kojoj ima dosta propusta. U napadu su suzdržani i odaju dojam kao da se još uvijek nisu opustili i dali sve od sebe. Ipak, svjetla točka nam je obrana koja se može još unaprijediti.

Dečki će ipak morati igrati na jednoj višoj razini ako se misle nositi s ozbiljnim protivnicima.

Najveći autsajderi i najveće iznenađenje

Gledajući statistike, ali i povijest, Kauboji su superiornija reprezentacija od Čilea i oni im ne bi trebali predstavljati veliki problem. Ipak, u pitanju je reprezentacija koja je jedan od najvećih autsajdera na Svjetkom prvenstvu, a uspjeli su iznenaditi Bjelorusiju, što će im, ako pobijede Saudijsku Arabiju, otvoriti vrata do osmine finala.

O Čileancima je za Gol.hr progovorio i trener Petar Metličić:

”I nama i njima današnja utakmica baš puno ne znači. Nama je puno važnija ona protiv Njemačke za prvo mjesto u skupini, a njima protiv Saudijske Arabije za prolaz. Mislim da će glavne igrače čuvati upravo za to zadnje kolo. I mi ćemo igrati s igračima koji su do sada dobivali manju minutažu. Duvnjaka ćemo sigurno poštedjeti i sto posto sam siguran da ovaj put neće biti potrebno da ulazi u igru kao u utakmici protiv Bjelorusije u utorak”.

Što se tiče čileanske reprezentacije, oni su svoj posao odradili kada su pobijedili Bjelorusiju, što realno nisu mogli očekivati. Svaki dodatan dan u Francuskoj za njih je odlično postignuće.

Naposljetku, Kauboji se ne bi trebali puno mučiti s Čileom, stoga je lako predvidjeti da će izbornik dati priliku dečkima koji su dosada skupljali minutažu na klupi. Oni koji su do sada bili u prvom planu vjerojatno će se odmarati za Nijemce.

 


Komentari