Novačić: ‘Ne idemo u Zadar s bijelom zastavom’

foto: KK Cibona

Košarkaše Cibone u subotu očekuje prva polufinalna utakmica prvenstva Hrvatske protiv svog vječnog rivala.

Vukovi su u četvrtfinalu u trećoj, odlučujućoj utakmici uvjerljivo svladali Škrljevo. Vremena za prevelike analize nije bilo, odmah su se okrenuli novoj utakmici i gostovanju u Zadru.

Trener Cibone Ante Nazor ne bježi od činjenice da je Zadar favorit u ovom susretu.

” Veselim se utakmici polufinala protiv Zadra. Utakmica koja ima dodatan naboj i koliko god mi je teško reći da je u ovom trenutku Zadar favorit, moramo biti pošten i naglasiti da je nekada u ovakvim situacijama puno slabiji Zadar dobivao puno bolju Cibonu. Iz tog razloga moramo biti maksimalno borbeni, motivirani i pokazati se u što boljem svijetlu”, izjavio je Nazor u.

“Nemamo pravo biti bahati u odnosu na Zadar jer je više puta pokazao dominaciju ove sezone. Utakmica u polufinala Kupa koju smo pobijedili daje nam za pravo nadati se. Nastojati ćemo pokazati određene adute ne bismo li bili što duže ravnopravni na terenu”, smatra strateg Cibosa.

” Idemo na jedno teško gostovanje u Zadar. Malo smo se potrošili u četvrtfinalu više od planiranoga iako to ništa ne mora značiti. Na njima će biti sigurno veći pritisak jer su nas dobili više puta ove sezone. Mi smo ih pobijedili u Kupu i pokazali da možemo igrati s njima”, istaknuo je Cibonin igrač Ivan Novačić i zaključio:

Sve je otvoreno, znaju da ne dolazimo dolje s bijelom zastavom. Mi moramo dati sve od sebe, znamo kako trebamo igrati protiv njih te se nadam da uz malo sreće možemo pobijediti.”

Utakmica protiv Zadra igra se na Višnjiku u subotu 12. svibnja u 19 sati uz izravan prijenos na Arena sportu.


Komentari