NOVA SLIKA REPREZENTACIJE Hoće li Zlatko Dalić u budućnosti igrati na kartu milijuna ili srca?

domagoj bradarić ivanušec luka
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hrvatska je sinoć pobjedom 2:1 protiv Švicarske u St. Gallenu ostvarila vrijednu pobjedu. Podsjetimo, Hrvatska je u posljednjih nekoliko utakmica zabilježila loše rezultate, s lošom formom te igrom. Nije to bila utakmica koja je bila od presudne važnosti, ali prijateljski mečevi za koje se uobičajeno smatra da su sve osim pretežito zanimljivi, dali su novu, čvrstu i jasnu dimenziju pomlađene reprezentacije.

Najveći dobitnik sinoćnjeg dvoboja  definitivno se može smatrati Domagoj Bradarić. Bivši igrač Hajduka, karijeru je nakon splitskog kluba nastavio u francuskom LOSC Lille Métropole, odigrao je utakmicu za pamćenje.  Po poziciji standardni lijevi bek sada je odigrao zapamćenu ulogu na mjestu lijevog krila, a po situaciji iz 82. minute utakmice zauvijek će ga pamtiti dva igrača Švicarske. Izbacivši dvojicu protivnika jednom fantastičnom fintom stvorio je sjajnu priliku, a usputno i pobrao aplauz nekoliko tisuća gledatelja koji su se usprkos koroni uspjeli naći na tribinama.

Situacija kod napadača zagustila je utakmicom protiv Švicarske, a pitanje je koliko će Bruno Petković moći igrati na 20-30% kada mu za vrat puše Ante Budimir koji je očito željan stasanja, napretka i golova suštinski. Iako su golove zabili Brekalo i Pašalić, mladi napadač ostavio je jako dobar dojam.

Momci iz drugog plana mogli bi uskoro preći u prvi, izguravši neke zvijezde koje su možda zaboravili da igra srcem treba biti borac za prvu momčad, a ne transferi, novac ili ime koje ih može zadržati u kadru. Na Zlatku Daliću je sada da odluči tko će njega, ali i cijelu Hrvatsku predstavljati u budućnosti. Nije vrijedno rasipavati se milijunima, ako nova, uzavrela krv mladih nada daje veći efekt – možda u ovom slučaju ipak “mlada piletina daje bolju juhu od stare koke…”

 


Komentari