Nova sanacija atletske staze u Sportskom parku Mladost: Procjena radova povisila se na milijun kuna!

Pixabay

Priprema se velika sanacija atletske staze u Sportskom parku Mladost na kojoj se održavaju brojna natjecanja, među ostalim i Hanžekovićev memorijal. Svakih nekoliko godina rade se manje sanacije, jer, kako je prije nekoliko godina rekla direktorica mitinga Ivana Brkljačić, na stazi treniraju dva kluba i još zimski uvjeti unište stazu.

Posljednja velika sanacija staze bila je 2014. godine u vrijednosti oko dva milijuna kuna, dvije godine kasnije bila je manja sanacija, a u lipnju 2018. godine je objavljen natječaj za sanaciju atletske staze s procijenjenom vrijednosti od 3,800.000 kuna (bez PDV-a).

Otvaranje ponuda je bilo 28. lipnja prošle godine, ali odluka nije objavljena sve do listopada 2018. godine.

U međuvremenu je obavljena manja sanacija terena od strane MaxMar grupe, tvrtke usko povezane s postavljanjem sportskih podloga u Gradu Zagrebu, prvenstveno nogometnih umjetnih trava i atletskih staza.

Prije odluke obavljena je sanacija atletske staze u manjem obimu, održan je i Hanžekovićev memorijal, a onda je 23. listopada odlučeno da se ne prihvaća jedina ponuda – ona MaxMar grupe.
Tvrtka iz Klinča Sela ponudila je posao za 5,960.000 kuna (bez PDV-a), dva milijuna i sitno kuna više od procijenjene vrijednosti.

Dana 17. studenog 2018. Grad Zagreb objavljuje novi natječaj koji sada, uz male preinake u troškovniku ima procijenjenu vrijednost čak milijun kuna veću, 4,800.000 kuna (bez PDV-a).
U ponedjeljak, 7. siječnja 2019. godine, otvorene su ponude pristigle od četiri tvrtke, MaxMar Grupa, P.G.P. , GKT-Gradin i Arhos.

MaxMar je ponudio 5.871.493,84 kuna, P.G.P. iz Zagreba 4.467.040,00, GKT-Gradin 4.718.915,00, a riječki Arhos 4.765.850,00 kuna (svi iznosi su bez PDV-a).

Samo je MaxMar Grupa išla iznad procijenjene vrijednosti, čak i s nižim iznosom nego prije pola godine i bit će zanimljivo vidjeti kako će se završiti ovaj posao u kojem jako bode činjenica da je procijenjena vrijednost skočila za čak milijun kuna u šest mjeseci, prenosi Zagrebački List.


Komentari