NOVA MEDALJA IZ RIJA: Stolnotenisačice zasjale srebrnim sjajem

Facebook/ Paraolimpijac

Ovo je hrvatska 19. paraolimpijska medalja u povjesti.

Stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar-Karić osvojile su srebrnu medalju u  ekipnom djelu natjecanja stolnoteniskog turnira.

Ovo je naša prva ekipna medalja u paraolimpijskoj povijesti, a ukupno 5. iz Rija. Kada se sve zbroji, Hrvati su osvoji 19.paraolimpijskih medalja.

Anđela Mužinić do svoje 13.godine trenirala je odbojku, a onda joj se desila teška prometna nesreća zbog koje je završila u kolicima. Ova heroina nije se predala, a 2012. godine, nakon praolimpijskih igara u Londonu proglašena je najboljom mladom sportašicom Staroga kontinenta.

Helena Dretar-Karić stradala je kao pješakinja kada je imala 18-godina, do tada je trenirala rukomet i nastupala ta rukometni klub Koka iz Varaždina. U mirovini je od 2008.godine i od tada se u potpunosti posvetila sportu.

Mužinić i Dretar Karić na posljednjim su POI u Londonu osvojile peto mjesto u ekipnom dijelu natjecanja, a prije dvije godine na SP-u u Pekingu su bile treće. Na posljednjem EP-u u danskom Vejleu osvojile su zlato bez izgubljenog seta. 


Komentari