NOVA KARIJERA ZAGREBAČKOG NOGOMETAŠA: Zabijao za prvoligaše, danas ‘igra’ za automobilskog giganta!

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Matija Matko, 39-godišnji rođeni Zagrepčanin koji je prve prave nogometne korake napravio u dresu Dinama, danas ima novu karijeru, posvećenu poslu izvan terena. Napadač s puno iskustva u hrvatskim prvoligaškim klubovima posvetio se radu u automobilskoj industriji, kao zaposlenik BMW-a, a u novim vodama završio je nakon odlaska u Njemačku, gdje živi u Muenchenu.

Matko je ondje nastavio i nogometnu karijeru igrajući u dresu jednog niželigaša, a s takvim angažmanom stiglo je i okretanje njegovoj novoj karijeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario Blazevic (@marioblaz81)

Dobro ga pamte u BiH

Zagrebačkog nogometaša koji se okrenuo automobilskoj industriji dobro pamte iz nastupa u Hrvatskoj, gdje je, nakon odlaska iz Dinama, igrao za Hrvatski dragovoljac, Rijeku, zaprešićki Inter, Goricu i Zagorec iz Krapine. Iz Zagorca je preklani otišao u Njemačku, u Dinamo iz Muenchena.

Matko je ostavio trag i u BiH. Sjećaju ga se navijači Sarajeva koje je najviše razveselio golom za pobjedu u derbiju protiv Željezničara, u utakmici odigranoj 2006. godine. Momčad Sarajeva time je stigla do prve pobjede protiv gradskog rivala nakon šest godina duge ‘suše’ u međusobnim susretima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by U šesnaestercu (@u_sesnaestercu)


Komentari