Norveška bolja od Hrvatske u kvalifikacijama za EHF EURO 2018

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija poražena je od Norveške s 32:25 (18:10) u 3. kolu kvalifikacijske skupine 1 za plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Sedmerostruke i aktualne europske prvakinje bile su prejake za izabranice Nenada Šoštarića. Hrvatska je odigrala dobro drugo poluvrijeme, ali prednost koju su Norvežanke ostvarile u prvom dijelu bila je teško dostižna.

Najraspoloženije u redovima Hrvatske su bile Aneta Benko s osam i Ćamila Mičijević sa šest pogodaka.Ivana Kapitanović je skupila šest obrana, a Tea Pijević jednu. Veronika Kristiansen bila je najefikasnija kod Norveške sa sedam pogodaka.

Najbolja strijelkinja Aneta Benko istaknula je dobru igru u drugom dijelu i pohvalila svoje suigračice:“Moram prije svega čestitati svojim suigračicama na borbenosti, prije svega u drugom poluvremenu. Dobro znamo tko je Norveška i što je sve osvojila. Mi smo vrlo mlada ekipa uz nas par starijih i mislim da uz dobru analizu i dobre pripreme sa Šoštarićem i Petikom možemo izgledati i puno bolje na terenu. Pokazali smo dobru igru u drugom dijelu. Držati se tako protiv Norveške koja igra sa svim zvijezdama je jako lijepo. Bitno je da prvenstveno analiziramo ovu utakmicu i probati sve tehničke greške svesti na minimum na uzvratu. Nama je najbitniji lipanj kada igramo protiv Švicarske i Ukrajine koje će biti ključne za kvalificiranje.”

Izbornik Nenad Šoštarić također je naglasio dobru igru u drugom dijelu utakmice: “Odigrali smo dobru utakmicu u kojoj je na početku bio evidentan strah, možda i impresioniranost s Norveškom jer su naše reprezentativke pola tih igračica do sada gledale samo na televiziji, a sada su odjednom igrale protiv njih. No, kako je vrijeme odmicalo, mi smo prešli na agresivniju zonsku formaciju i to je izgledalo sve bolje i bolje. Pokazali smo svima da možemo igrati jako dobar rukomet, da smo im gurali u leđa i išli u kontra napade. I ono što se rijetko događa, mi smo ih u drugom poluvremenu pobijedili. Inače Norveška u drugom dijelu razvaljuje sve po 15 razlike na principu snage i rotacije. Ovdje smo ih dobili i to je pokazalo da imamo igračice koje to trkački mogu izdržati te da smo fizički dobro spremni. Treba nam puno više međunarodnih utakmica kako bi djevojke napredovale. U uzvratu ćemo nastaviti s agresivnom zonskom formaciju i pokušat ćemo dati sve od sebe, ali se najviše moramo skoncentrirati na susrete protiv Ukrajine i Švicarske.”


Komentari