NOGOMETAŠ STRADAO I URLAO OD BOLI: Dinamo ga podržao, obavljena hitna operacija

Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

Protekli vikend na hrvatskim prvoligaškim terenima pamtit će se po Dinamovoj pobjedi nad Hajdukom u velikom derbiju na Maksimiru, s 4:1 u korist zagrebačkih Plavih, ali ostat će upamćena i jako ružna scena koja se dogodila u nedjeljnoj utakmici Osijeka i Varaždina.

Kapetan Varaždinaca Igor Postonjski je teško nastradao sredinom prvog poluvremena dvoboja u osječkom Gradskom vrtu, koji je nakon toga završen s 2:2. Postonjski je u 24. minuti ostao ležati urlajući od boli i držeći se za desnu nogu nakon što je bio u dvoboju s Mijom Caktašem, a već ta prva reakcija govorila je da se dogodilo nešto jako ružno. Koji sat kasnije, stigla je i potvrda s informacijom da je Postonjski doživio dvostruki prijelom noge, s puknućem dvije kosti, tibije i fibule.

Nesretni Varaždinov kapetan, 27-godišnji defanzivni vezni igrač, primio je prvu pomoć na terenu, a potom, nakon što ga je vozilo hitne pomoći prebacilo u KBC Osijek, obavljena je i operacija već u nedjeljnim večernjim satima.

Šok za sve

Težina ozljede najviše je šokirala Varaždince. Kako je opisao trener Mario Kovačević, kapetan Postonjski je za njegovu momčad više od igrača, a poslije prijeloma noge, čeka ga neodređeno duga stanka, najvjerojatnije do sljedeće sezone. Varaždin je ostao šokiran, a sličan dojam imao je i Nenad Bjelica, trener Osječana.

Bjelica je poželio Postonjskom što brži oporavak, dodajući i nadu da će se kapetan Varaždinaca vratiti na teren još jači.

Poruka podrške Dinama

Među onima koji su Postonjskom pružili podršku, porukom na društvenim mrežama javio se i Dinamo. “Kapetan NK-a Varaždin Igor Postonjski zadobio je tešku ozljedu u večerašnjoj prvenstvenoj utakmici u Gradskom vrtu. Upućujemo mu riječi i misli podrške u ovim teškim trenucima te mu želimo što brži oporavak i povratak na nogometni teren! Nema predaje!”, stoji u poruci zagrebačkih Plavih objavljenoj u nedjelju navečer.

Podsjetilo na Eduardovu ozljedu

Težina ozljede Igora Postonjskog je mnoge hrvatske ljubitelje nogometa podsjetila na trenutak u kojem je još 2008. nastradao Eduardo da Silva, nekadašnji napadač Dinama i hrvatske reprezentacije, tada u dresu londonskog Arsenala. Eduardo je doživio prijelom noge u utakmici protiv Birmingham Cityja u engleskom Premiershipu, nakon ružnog starta protivničkog igrača Martina Taylora, a nakon situacije u kojoj su najteže stradali fibula i gležanj, slijedila je godinu dana duga stanka nakon koje bivši hrvatski reprezentativac više nije bio onaj stari.

S obzirom na to da je Postonjskom uz fibulu stradala i tibija, kapetana Varaždinaca također čeka duga borba kako bi se uspješno vratio na teren. Ružna scena iz Osijeka podsjetila je na Eduardovu ozljedu, ali pamti se i jedan trenutak s hrvatskih prvoligaških travnjaka, lani u ožujku kada je u utakmici Dinama i Gorice na Maksimiru nastradao Goričin nizozemski veznjak Joey Suk, tada s prijelomom dvije kosti potkoljenice. Suk je pauzirao oko osam mjeseci prije nego se vratio na teren, a s novim slučajem teške ozljede za vrijeme utakmice, još jednom se pokazalo kakve opasnosti vrebaju na nogometnim terenima…


Komentari