ZORAN MAMIĆ SRUŠIO REKORD I UŠAO U ‘KUĆU SLAVNIH’: Barem će ga po ovome pamtiti generacije

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Naime, mlađi brat Mamić ušao je u, nazovimo to, “Kuću slavnih” ili drugim riječima dospio je na sedmo mjesto najdugovječnijih Dinamovih trenera.

Dinamo hita po još jedan naslov prvaka Hrvatske, a lovi se i još jedno “Rabuzinovo sunce”, atmosfera u Dinamu je unatoč izuzetno turbulentnoj sezoni napokon pozitivna, a još jednu radosnu vijest nosi i trener Zoran Mamić. Naime, mlađi brat Mamić ušao je u, nazovimo to, “Kuću slavnih” ili drugim riječima dospio je na sedmo mjesto najdugovječnijih Dinamovih trenera. Još je vrjednija ova činjenica ako se uzme u obzir kako je on prvi trener od neovisnosti Hrvatske koji je na klupi izdržao dvije sezone (to jest nepune dvije, ali gotovo sigurno će završiti i ovu sezonu) u nizu bez da je dobio otkaz. Zoran Mamić sa sutrašnjim danom zaokružit će točno dvije i pol godine (30 mjeseci) rada u Dinamu, a to ga je smjestilo na sedmo mjesto famozne liste.

Na listi same legende

Spomenimo i kako se na toj listi nalaze mahom legende kluba. Prvo mjesto i dalje drži Mirko Bazić koji je vodio Dinamo od 1974. do 1977. godine (39 mjeseci), iza njega smjestio se Ivan Horvat sa 37 mjeseci, pa onda trojica sa po 36 mjeseci, Ćiro Blažević (1985.-1988.), Bernard Hugl (1949.-1952.) i Ivan Horvat (1967.-1970.). Iza njih nalazi se Milan Antolković s 34 mjeseca na klupi Dinama u razdoblju od 1961. do 1964., pa onda ponovno Ćiro s 32 mjeseca od 1980. do 1983. godine i na koncu tu je i Zoran Mamić.

Kako je Mamić tek krenuo s trenerskom karijerom, a brat Zdravko je još uvijek sveprisutan u Dinamu, Zoran bi, uz dovoljno ambicije, mogao postati u skorije doba i najdugovječniji trener Dinama.

Zoran Mamić, najdugovječniji trener Dinama!


Komentari