ZORAN MAMIĆ OTVORIO DUŠU: ‘To što je on napravio u Hrvatskoj neće uspjeti nikome još 50 godina’

FOTO: gnkdinamo.hr

Zoran Mamić u razgovoru za portal Sport360, progovorio je o Zlatnoj lopti i Luki Modriću te njegovom razvitku tijekom godina.

“Modrić je uvijek bio sjajan igrač, ali ne baš ovakav kakav je danas. Tijekom godina je napredovao, pogotovo u engleskoj i španjolskoj ligi. On dolazi iz siromašne obitelji, tijekom rata u Hrvatskoj morao je pobjeći iz svojega mjesta, došao je u zagrebački Dinamo kada je imao samo 14 godina. To ratno razdoblje bilo je za njega jako težak period. Izgubio je dom, izgubio je članove obitelji, gledao je kako mu ubijaju djeda i to je bila velika, ogromna trauma. Međutim, njegova predanost nogometu, marljivost i mentalna snaga, korak po korak su ga doveli do najvećih ostvarenja u nogometu. Uvijek je bio pobjednik, na treningu, na utakmici, uvijek je išao po pobjedu. To je taj pobjednički mentalitet zbog kojega je postigao tako veliki uspjeh. On je ljut kad gubi, jako ljut”, prepričao je Mamić Modrićevu karijeru.

Zoran Mamić igrao je s Lukom u Dinamu i tvrdi kako u povijesti hrvatskog nogometa ne postoji nitko sličan Modriću. Ova godina bila je najuspješnija u njegovoj karijeri, ispisao je povijest na Mundijalu i postao prvi Hrvat sa Zlatnom loptom.

“U povijesti hrvatskog nogometa je bilo puno velikih igrača, ali nikada nitko nije napravio to što je napravio Luka. Bio je užitak igrati s njim nakon moga povratka iz Njemačke u Hrvatsku, igrali smo zajedno u Dinamu od 2005. do 2007. godine. Nakon toga sam ja postao sportski direktor i bio sam uključen u njegov transfer u Tottenham. Ma Luka je jedan poseban karakter. Zamislite, čak i danas, kad ima 33 godine i prošao je sve, on nakon utakmice dolazi kući i odmah gleda i analizira svoj nastup u snimci, što je napravio dobro, a što loše. To što je on napravio u Hrvatskoj neće uspjeti nikome još 50 godina”, zaključio je Mamić.


Komentari