ZORAN MAMIĆ OTVORIO DUŠU: ‘Najbliži odlasku je Josip Brekalo. Imamo dobrih ponuda’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mamić je u standardnom urbi et orbi okupljanju uoči utakmice progovorio o mogućim odlascima mladih igrača.

Dinamo je okončao još jednu sezonu kao prvak i kao pobjednik Kupa, a relativno dobro se odigralo i u Ligi prvaka. Oproštajna utakmica na rasporedu je u subotu, igrat će se na Maksimiru, a Dinamo će imati ulogu gostujuće momčadi.

“Nadam se da nam nećete zamjeriti što smo ovako svježi stigli na press-konferenciju, iza nas je nekoliko teških dana” kazao je na početku Zoran Mamić i nasmijao okupljenje, prenosi Goal, a onda u ozbiljnijem tonu nastavio:

“Veselimo se još jednoj utakmici s Lokomotivom. Nismo domaćini, ali naš je cilj jasan. Pobjedom želimo zaključiti ovu uspješnu sezonu. Osvojili smo prvenstvo i kup, zaigrali u Ligi prvaka, ali i promovirali nekoliko mladih igrača. Tako da je ovo bila stvarno dobra godina”.

Hoćete li protiv Lokomotive dati priliku modrim klincima? “Vidjet ćemo, želja nam je dati priliku mladima, ali ćemo morati biti pametni. Isti dan igra i Dinamo 2, dok se u nedjelju naši juniori bore za naslov prvaka. Nešto ćemo iskombinirati.”

Najviše žali za Ademijem

Za čime najviše žalite u ovoj sezoni? “Sportski gledano žalim za bodovima u Ligi prvaka. Bili smo blizu u one dvije utakmice s Olympiakosom, rekao bih čak i u domaćem dvoboju s Bayernom. No, najviše žalim za Ademijem, kao i nekim težim ozljedama koje su nas pogodile tijekom sezone.”

Kakva je situacija s Ademijem? “Ništa, jučer je bilo saslušanje, a sada čekamo konačnu odluku. Prema riječima odvjetnika, liječnika, Svetine i Ademija sve je super prošlo, argumenti su na našoj strani. No, vidjet ćemo hoće li ta komisija prihvatiti našu žalbu. Čak je i svjedok Uefe priznao te institute iz SAD-a i Nizozemske kao legitimne za te stvari. A oni pokazuju kako smo u pravu. Nadamo se najboljem.”

Kada će biti prvo okupljanje za novu sezonu? “Imamo pauzu do 9. lipnja, naravno reprezentativci će doći puno kasnije. Od prijateljskih utakmica već u Sloveniji imamo dogovorene dvoboje s Vardarom i Kopenhagenom, finiširamo pregovore sa Celticom.”

Najbliži odlasku je Brekalo

Dolasci i odlasci? “Najbliži odlasku je Josip Brekalo, no još ništa nije definirano. Ipak, mislim da bi nas on mogao napustiti u sljedećih par dana. Dosadašnje ponude Wolfsburga nas nisu zadovoljile, vidjet ćemo hoće li ih i pojačati. No, imamo i neke druge, malo bolje ponude za njega. Dolaske još nismo definirali, prvo moramo vidjeti rasplet slučaja Ademi. Pa ćemo shodno tome napraviti neke poteze.”

A Eduardo? Ostaje li ili odlazi? “On ima s nama još godinu dana ugovor, za sada ostaje u klubu. Za njega nemamo niti upita niti ponuda.”

A situacija s Bornom Sosom? On je postao važan član seniorske momčadi, a čeka ga Europsko prvenstvo do 19 godina. Hoćete li ga pustiti u reprezentaciju? “Europsko prvenstvo je jako važno natjecanje, a on je jako važan dio te generacije. Reprezentacija svima mora biti važnija od svega, tako da će Sosa ići na taj turnir. Jedino ako se u sljedećem periodu ne dogodi nešto nepredviđeno, tada bi možda drugačije odlučili” završio je Zoran Mamić.

Komentari