Znate li tko je Nestro El Maestro? Protiv njegovog tima Dinamo igra u četvrtak

Foto: YouTube

Zagrebački Dinamo u četvrtak igra vrlo važnu utakmicu Europske lige protiv Spartaka iz Trnave, kluba koji je po prvi put osvojio naslov slovačke lige baš ove godine. Zanimljivo je zapravo to što im ga je donio jedan vrlo neobičan trener, Srbin, Nestor El Maestro.

Trener s pseudonimom, to je nešto što viđamo vrlo rijetko. Riječ je o Nestoru Jevtiću, Srbinu koji je devedesetih godina prošlog stoljeća pobjegao u Englesku zbog rata. Inače, Nestor je sa 16 godina dobio UEFA-inu B licencu i odlučio promijeniti prezime.

“Zapravo sam to učinio dvaput. Prvi put kad mi je bilo 16 ili 17, htio sam se riješiti onoga ‘ić’. Nakon toliko godina u Engleskoj, osjećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sram što sam iz Srbije koja je tada u svijetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine”, rekao je Nestor u razgovoru za Guardian.

Prvo se nazvao Johnom Smithom.

“Promijenio sam ime u John Smith ili nešto slično. No nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam se osjećati kao lažnjak i pomalo glupo s imenom John Smith. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvijek i sviđalo – Nestor. A u trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promijenio u El Maestro jer mi je zvučalo frjaerski. Sad sam El Maestro dulje nego što sam bio Jevtić i naučio sam živjeti s tim”, veli El Maestro, koji je prije samostalnog angažmana pekao zanat kao pomoćnik u Schalkeu, HSV-u, Hannoveru i Austriji Beč.

Odakle onda prezime El Maestro?

“Zbog brata. On je bio veliki talent, a kad je igrao za Valenciju, zvali su ga El Maestro”, rekao je Nestor. Danas obojica nose isto prezime i zajedno vode CSKA iz Sofije, ali Nestor se već proslavio kao trener odvevši Spartak prošle sezone do povijesne titule. Na klupi Spartaka naslijedio ga je Radoslav Latal koji je klub uveo u Europsku ligu.

Piše Bruno Herljević


Komentari