ZET – ov kontrolor napao putnicu? ‘Droljo, kurvo, nećeš mi pobjeći!’

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dok su neki kontrolori pristupačni i puni razumijevanja, ima i onih kojima agresija i povišen ton nisu strani.

Rijetko koji Zagrepčanin nije barem jednom imao neugodno iskustvo s nekim od ZET – ovih kontrolora. Dok su neki kontrolori pristupačni i puni razumijevanja, ima i onih kojima agresija i povišen ton nisu strani.

Naravno, komunikacija kontrolora dosta ovisi i o nastupu putnika, no jedno je sigurno – kontrolor si ne bi smio uzimati za pravo vrijeđati putnika te upotrebljavati silu.

Nažalost, prema riječima naše čitateljice, njoj se dogodilo upravo to. Kako nam je napisala, iz osobnih razloga nije kupila kartu te kontroloru nije dala osobnu unatoč njegovom zahtjevu, no ono što je uslijedilo potaknulo ju je da se prestraši za goli život.

Naša čitateljica također ističe kako je svjesna činjenice da se nalazila u prekršaju, no napominje kako uvrede i nasilan nastup nisu opravdanje za situaciju u kojoj se našla.

Njezino pismo prenosimo u cjelosti:

“Vozila sam se u tramvaju broj 7 na posao, nisam kupila kartu (da ne ulazim u detalje zašto) i znala sam da sam u prekršaju. Došao je kontrolor i rekla sam mu da nemam kartu i da cu izaći odmah na stanici.  Kontrolor je bio muškarac u pedesetima, jače građe, točnije tri puta veći i jači od mene. Počeo se derat na mene, kako me nije sram te da će mi zvati policiju.

Ja sam rekla da mu osobnu ne dam i da slobodno zove policiju. Došli smo i do iduće stanice pa sam brzo pobjegla van, s obzirom da sam vidjela da bi mogao postati nasilan. Kontrolor je krenuo za mnom, počeo se derati: “Droljo, kurvo, nećeš mi pobjeći”. Dakle, više me je puta izvrijeđao.

U tom trenu sam se prestrašila za goli život i pretrčala jedno od prometnijih raskrižja u Zagrebu kako bi mu pobjegla. Nastavio se derati i vikati da će mi preko torbe skenirati dokumente.

Ja pitam i Vas i ZET je li to u redu? Pitaju se zašto im se ljudi švercaju, a u isto vrijeme među nas puštaju nasilnike. Danas Bandić najavljuje poskupljenje ZET – ovih karata i naplatu parkinga, a u ZET – u pravdu provode takvi kao ovaj kontrolor danas.

Slažem se da se ne smije voziti bez karte i da kazne moraju postojati, ali kontrolori apsolutno ne smiju vrijeđati i biti agresivni prema putnicima”

Povodom ovog događaja obratili smo se i ZET – u, a njihovu reakciju objavit ćemo po primitku.


Komentari