ZAŠTO NANE, ZAŠTO? Bilić u klub dovodi igrača goreg od Balotellija (FOTO)

Facebook

Slaven Bilić želio ga je dovesti još za vrijeme boravka na klupi Bešiktaša, ali transfer je tada stopiran.

Jedan od ponajboljih menadžera u Premiershipu i naš najbolji trener, Slaven Bilić, trenutno je u velikoj potrazi za napadačem. Nakon što se transfer Kramarića u West Ham nije realizirao, naklapanja o dovođenju Sturridgea ostala su samo naklapanja, a ponajbolji ofenzivac Zarate prodan je u Fiorentinu, Bilić se okrenuo dovođenju igrača kojeg je želio još za vrijeme svog boravka na klupi Bešiktaša.

Riječ je o Nigerijcu Emmanuelu Emenikeu (28), kojeg je Bilić želio vidjeti u redovima bivšeg kluba, ali njegov matični klub Fenerbahče sustavno je blokirao ovaj transfer, vjerojatno zbog toga što bi napadač prešao u ljutog rivala. No, stvari su se danas malo okrenule. Emenike je postao nepoželjan u Feneru što zbog svoje problematične prošlosti, a što zbog naravi. Naime, riječ je o izuzetno kvalitetnom napadaču kojeg bije vrlo loš glas. Teretilo ga se za namještanje utakmica, optužili su ga da je lažirao godine te da je zapravo sedam godina stariji, kažnjavan je zbog vrijeđanja navijača kao i zbog misterioznog nestanka iz kluba kada je usred derbija s Bešiktašom otišao i nestao na dva dana.

Facebook
Facebook

Nije sporno kako je Emenike kvalitetan napadač, ipak statistika ne laže, a kaže nam da je u dosadašnjoj karijeri u 168 utakmica zabio 71 put i čak 30 puta asistirao. Do sada je promijenio svega tri ozbiljnija kluba, Fener, Spartak Moskvu i Karabukspor, a ranije je igrao za južnoafričke klubove Black Aces i Cape Town, dok je karijeru započeo u nigerijskom Delta Forceu.

Emenike trenutno vrijedi, prema Transfermarktu, deset milijuna eura, a cifra koja se spominje za prelazak u West Ham je sedam milijuna eura, no, igrač bi prvo došao na posudbu. Emenike je trenutno na posudbi u Al Ainu u Emiratima, a vodi ga baš Hrvat, Zlatko Dalić. Dalić bi u slučaju da dođe do transfera, Emenikea pustio odmah kako bi se mogao priključiti Čekičarima.

Pomalo čudi što Slaven Bilić silno želi dovesti problematične igrače u klub jer je prije Emenikea želio dovesti Maria Balotellija, no, na sreću Balo je još uvijek preskup. No, Emenike nije.

>>> BILIĆ UPLOVIO U OPASNE VODE: U klub želi dovesti najnepoželjnijeg napadača današnjice (FOTO)

>>> BILIĆ POKAZAO ZAŠTO JE VELIK TRENER: Izjavom oduševio nogometni svijet


Komentari