ZAPRAVO JE ON NAJVEĆA ZVIJEZDA HNL-a: Magični napadač Ilija Nestorovski otvorio dušu

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Skromni i zahvalni 26-godišnjak briljirao je u posljednje tri sezone provedne u Interu, dva puta je bio najbolji strijelac Druge lige, a ove sezone bio je najbolji strijelac Prve lige s 25 golova.

Kako je kompletna hrvatska nogometna liga uglavnom podređena Dinamu, a tek onda Hajduku i Rijeci, u prvi, drugi pa ni treći plan ne iskaču blistavi igrači poput Ilije Nestorovskog. Makedonski napadač ove je sezone demolirao HNL i nekako se uspio provući ispod radara pa se o njemu uglavnom malo pisalo. Skromni i zahvalni 26-godišnjak briljirao je posljednje tri sezone provedne u Interu, dva puta je bio najbolji strijelac Druge lige, a ove sezone bio je najbolji strijelac Prve lige s 25 golova.

Vrsni “paker” svoju budućnost je već odavno usmjerio ka Palermu, od svojeg Diva iz predgrađa se oprostio sjajnim hat-trickom u posljednjem kolu. Koliko mu je epizoda u Zaprešiću zaista značila najbolje je opisao sam.

“Gotovo je. Tri su divne godine iza mene. Najtužniji sam čovjek na svijetu jer odlazim iz Zaprešića, iz mjesta gdje su me sjajno prihvatili i ljudi i igrači. Tužan sam otkako sam se probudio, cijelo vrijeme razmišljam kako mi je ovo posljednji dan u Zaprešiću i Hrvatskoj, naravno kao igraču. Otac je došao iz Prilepa kako bi mi prevezao stvari. Ni sam ne znam kako je sve to stalo u C3. Tati se od silnih stvari vidjela samo glava. Morao sam ići kupiti još jedan kofer. Ipak ne odlazim sam, tu su supruga i kći Irina”, rekao je Ilija za Večernji.

Prisjetio se i svojih početaka u Interu. “Došao sam razočaran iz Češke. U glavi mi je bilo samo to da se moram dokazati jer sam došao prvo na probu. Baš me zanima što si misle čelnici kluba Slovačko. Mogli su na meni zaraditi lijep novac, ali nisu to prepoznali. Neka sad udaraju glavom o zid“, prisjeća se Nestorovski.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Skroman obiteljski dečko

Iako mu je u svega tri sezone cijena porasla s 250 tisuća eura na 850 tisuća eura, Nestorovski je i dalje skroman obiteljski dečko.

“Mene novac ne može promijeniti. Bio sam skroman kada sam dolazio, skroman sam i sada kada vrijedim puno više. Uostalom, nije da ću se sada početi bahatiti s novcem. Evo, vratio sam se ovih dana iz Dubrovnika gdje sam proveo nekoliko dana s obitelji i zgrozio sam se kada sam platio kavu na Stradunu 39 kuna. Meni je to jako puno, bez obzira na to koliko novca zarađivao”, istaknuo je Ilija.

Svjestan je i Ilija kao i brojni navijači Intera, kako je klub ove godine mogao napraviti puno više, ali cilj je bio ostanak u ligi pa je tako peto mjesto sasvim prihvatljivo.

“Kada je Inter osigurao ostanak u ligi, cijela se momčad malo opustila, pa i ja. Na kraju smo završili peti, a da je bilo samo malo više sreće i da smo imali malo širi kadar, mogli smo izboriti i Europu. Jer Lokomotiva i Split, koji će igrati Europu, nisu bili puno bolji od nas ove sezone”, rekao je Ilija i istaknuo kako je njegov klub ove sezone zabio svima osim Rijeci.

Od sljedeće sezone u Palermu

Nestorovski je još zimus dogovorio prelazak u talijasnki Palermo za skromnu odštetu od pola milijuna eura, a kako tvrdi od tada ga nitko iz novog kluba nije posjetio, ali tamošnji mediji izvijestili su svaki puta kada je Ilija zabio gol.

Kako je Palermo znanto veći klub od Zaprešića, automatski je i dvostruko veća konkurencija i pritisak da igrač što brže počne igrati na visokoj razini, tako je normalno da se kod pojačanja koja stižu u klub rađa i strah. No, kod Ilije to nije slučaj.

“Zašto bi me bilo strah? Znam koliko vrijedim i od prvog treninga pokušat ću se što bolje nametnuti treneru. Sad, hoće li to biti dovoljno da budem prvi ili treći napadač, vidjet ćemo”, kaže napadač.

Kako je Palermo svojevrsna mala kolonija igrača s ovih područja, Nestorovski će imati dobro društvo i lakšu prilagodbu. “Ostao je Aleksandar Trajkovski, također nekadašnji igrač Zaprešićana s kojim se redovito čujem i on će mi biti od velike pomoći. U Palermu je i vratar Josip Posavec kojeg isto znam iz Intera, a tamo je i Mate Jajalo. Ima i nekoliko Slovenaca i Bugara”, zaključio je Ilija.

Sve što možemo jest, poželjeti Iliji sreću u Italiji i nadati se da će barem ponoviti učinak iz HNL-a.


Komentari