ZAOKRUŽIMO CIJELU PRIČU: Pobjeda minimalna, osjećaj inmpresivan!

Christian Hartmann

Hrvatska ima i sjajnog vratara, Subašića koji je to riješio.

Moramo biti sretni i zadovoljni, hrvatska nogometna reprezentacija potpuno je nadigrala Tursku i zasluženo osvojila tri boda na startu europske smotre. Pobjednički zgoditak djelo je Luke Modrića predkraj prvoga poluvremena i ako je tko zaslužio da ga slavimo onda je to baš Luka Modrić. Ne samo zbog pogotka, već i zbog doprinosa i goleme požrtvovnosti na terenu. Hrvatska je igrala takodobro da je stvorila još nekoliko prigoda i tri puta gađača vratnicu, a tursku momčad je zapravo posve neutralizirala.

Ako ćemo pravu, Hrvatska je dominirala gotovo cijelu utakmicu. Djelovala je sigurno u svim linijama i što je vrijeme više odmicalo to je bila bolja. Turci su se propisno obrukali, jedva da su i zapucali prema hrvatskim vratima, istina jesu jednom. No, Hrvatska ima i sjajnog vratara, Subašića koji je to riješio.

Sjajno je išao Perišić po desnoj strani, ni lijeva nije bila ništa slabija, sredina još opasnija. Kad se u nastavku Turska htjela otvoriti nije se otvorila, već je spašavala živu glavu. No, ćivu glavu nije izvlačila svojim zaslugama, već isključivo sretnim okolnostima. U jednom poluvremenu Hrvati su tri puta gađali u vratnicu.

Pjesma hrvatskih navijača nije se stišavala, iako rezultat nije impresivan, ta riječ je o minimalnoj pobjedi skloni smo čak i kazati d aje ovo bila impresvina partija Hrvatske. Fatih Terim je iskusni trener i sigurno se ne sjeća akda ga je suparnička momčad tako zakočila. I njegove ideje i njegove igrače.

K tome, sudac, Šved Eriksson bio je očajan, griješio je mahom na štetu Hrvata, a Turci su tukli hrvatske velemajstore lopte i u zraku i na tlu. A sudac je razgovarao s Turcima pošteđujući ih kartona, nevjerojatno.

Sada s lijepim optimizmom Hrvatska može gledati na utakmicu za pet dana protiv Češke. Ovaj ispit apsolviran je i više nego uspješno.

>>> SVI PRIČAJU O OVOM HRVATSKOM NAVIJAČU: Svjetski mediji oduševljeni Modrićem, ovaj lik također (FOTO)

>>> MODRIĆ I ČARLI HEROJI UTAKMICE, INTERNET GORI: ‘Pa nek’ onda kažu da je bosanska glava najtvrđa!’

>>> ‘NEKA OVAJ VIDEO OBIĐE CIJELI SVIJET’: Snimka hrvatskih i turskih navijača oduševila tisuće ljudi (VIDEO)

 


Komentari