ZAGREBU NEVJEROJATAN ‘MAIN EVENT’: O ovome UFC-ovu teškaškom spektaklu još će se dugo pričati (VIDEO)

Facebook

U Zagreb nam stiže pravi teškaški spektakl kakvom se stvarno nismo nadali.

Napokon su poznati i sudionici glavne borbe UFC-ova Fight Nighta koji će se održati u zagrebačkoj Areni 10. travnja ove godine. Do sada smo već upoznati s trima izuzetno jakim i zanimljivim borbama, onima između Igora Pokrajca i Jana Blachowicza, Gabriela Gonzage i Ruslana Magomedova, te friškoga UFC-ova borca Filipa Pejića koji će debitirati u najjačoj promociji protiv poljaka Stasiaka. No, spektakl je ipak glavna borba večeri u kojoj će rukavice uskrstiti bivši prvak teške katerogrije Junior Dos Santos i gorostasni Ben Rothwell.

Iako su se svi potajno nadali borbi trenutno najspominjanijeg teškaša, Amerikanca hrvatskih korijena, Stipe Miočića, borba između ‘Cigana’ i ‘Big Bena’ bit će sasvim dovoljna da se zadovolji nabrijana hrvatska ili bolje rečeno europska publika jer u UFC-ovi eventi rijetkost na ovome kontinentu.

FAcebook
Facebook

 

Cigano vs. Big Ben

Junioru Dos Santosu, inače šestom po redu teškašu na svijetu, ovo je praktički zadnji vlak za spas karijere. Posljednje vrijeme ‘Cigano’ ne živi baš najslavnije trenutke u karijeri, a mnogi od vas će ga se sjetiti iz borbe Cro Copom iz 2009. godina kada ga je Brazilac porazio tehničim nokautom. No, nije to više onaj ubojiti Cigano, svoj posljednji “veliki” uspjeh doživio je sa Stipom Miočićem, 2014. godine u kojoj je vrlo sumnjivom odlukom sudaca dobio meč na bodove, iako je dobio teže batine. Također teške batine dobio je i od Caina Velasqueza još tamo 2013. godine. No, borba protiv Alistaira Overeema iz prošle godine, u kojoj ga je Nizozemac brutalno nokautirao, gurnula ga je na mjesto na kojem se sada i nalazi. Dos Santos je poznat kao tehnički vrlo dobar boksač i udarač, no, čini se da su mu učestali porazi ipak ostavili traga na tijelu.

Što se tiče njegova protivnika ‘Big’ Bena Rothwella, petog teškaša na svijetu, kojeg ćete najviše pamtiti po onome meču protiv Cro Copa iz Australije 2010. godine na kojem se nije pojavio zbog bolesti. No, za razliku od Brazilca kojemu baš i ne ide, Rothwellu ide bolje nego ikad. U posljednjoj borbi, koja se održala prije svega tjedan dana svladao je legendu ovog sporta Josha Barnetta i uništio ga u drugoj rundi gušenjem. Također valja spomenuti kako je Ben nanizao četiri pobjede za redom, a valja spomenuti kako je uspio nokautirati i Alistaira Overeema s kojim se Dos Santos baš i nije snašao. Iako je gorostas (193 cm, 120 kg) Rothwell je vrlo svestran borac i za svoju visinu je iznimno brz, a koliko je fizički jak ne treba puno pojašnjavati.

Bilo kako bilo, oba borca u oktogon će ući s velikim motivom za napad na vrh ljestvice i pojas, a prednost se jednostavno ne može dati nikome. OK, Ben je imao meč prije svega tjedan dana, dok je Dos Santos posljednji imao u prosincu prošle godine, tako da su u principu obojica na istom što se tiče priprema. Što se tiče forma ona ide na ruku Rothwellu, ali sa Dos Santosom se zaista nikada ne zna, a i gladan je pobjeda.

UFC Fight Night 86 – Arena Zagreb

Junior Dos Santos vs. Ben Rothwell

Igor Pokrajac vs. Jan Blachowicz

Ruslan Magomedov vs. Gabriel Gonzaga

Nicolas Dalby vs. Bartosz Fabinski

Francis Ngannou vs. Bojan Mihalović

Bojan Veličković vs. Alessio Di Chirico

Filip Pejić vs. Damian Stasiak

Damir Hadžović vs. Mairbek Taisumov

Marcin Tybura vs. Timothy Johnson

>>> SENZACIJA, ZAGREPČANIN POTPISAO ZA UFC! Debitirat će baš na nadolazećoj priredbi u Areni! (VIDEO)


Komentari