ZADNJIH DANA NA TERENU VIŠE TRENERA NEGO IGRAČA, no Mamić vjeruje u pobjedu Dinama

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Zoran Mamić uoči ogleda s Osijekom.

Nakon reprezentativne pauze Modri se vraćaju klupskim obavezama i u nedjelju ih od 15 sati čeka prvenstveni ogled protiv Osijeka. Trener Dinama Zoran Mamić najavio je susret u koji Modri ulaze s dosta problema, ali i s jasnim ciljem: pobjeda.

“Svjesni smo važnosti utakmice i rezultatskog imperativa kojeg imamo. Želimo dobiti, osvojiti nova tri boda i pokazati da smo spremni za završnicu sezone “, rekao je na početku trener koji je posljednjih desetak dana na treningu imao više trenera nego igrača: – Tek će se danas vratiti Angelo i održat ćemo prvi momčadski trening u dva tjedna tako da ne možemo ni blizu reći da smo iskoristili pauzu za uigravanje ili slično. U Zagrebu je bilo ostalo tek šest igrača i naravno nismo mogli niti trenirati, a kamoli nešto uigravati.

Reprezentativne obaveze su, kao i obično, “odnijele i svoje žrtve”: – Imamo dosta problema i igrača koji vjerojatno neće konkurirati u nedjelju za utakmicu. Soudani je upitan jer je imao pauzu i ozljedu, a budući da nas čeka utakmicama bogat travanj ćemo vidjeti hoćemo li ga koristiti već ove nedjelje. Antolić i Schifo su se vratili s problemima, a najgore je prošao Pavičić koji je nakon gripe u par dana odigrao dvije utakmice.

Dobra vijest je što za ovu utakmicu nakon odrađene kazne konkurira i Junior Fernandes: – Njegovo ponašanje i angažman na treninzima i utakmici za drugu momčad su bili takvi da je zaslužio povratak – rekao je trener pa nastavio o Osijeku koji u Maksimir dolazi u dobroj formi i bez imperativa: – Osijek je dolaskom novih vlasnika i na valu optimizma postao dosta bolji i ostvario solidne rezultate: tijesno su izgubili od Rijeke, neporaženi su ostali u Splitu… Kompaktniji su nego prije i dolaze nama napraviti iznenađenje jer, kao i ostali na Maksimiru, nemaju što izgubiti.

Modri imaju imperativ pobjede

Trener je sam rekao kako Modri imaju imperativ pobjede zbog Rijeke koja se nalazi dva boda iza branitelja naslova. Upravo zbog toga se derbi na Rujevici krajem ovog mjeseca u medijima prikazuje kao ključan: – Teško mi je to reći… Siguran sam da ćemo mi do Rujevice dobiti sve utakmice, a za njih ne mogu tvrditi; vidjet ćemo. Naravno da smo proteklih sezona naučeni da Dinamo ranije osvoji naslov, ali ako hoćemo gledati pozitivno u tome da je ove godine Rijeka bliže onda je to što ovakvim raspletom prvenstva sigurno raste zanimljivost. S druge strane ne trebam govoriti da bi mi radije da smo par mjeseci ranije osigurali naslov i da na proljeće mogu dati priliku juniorima, ali realnost je takva kakva je.

Strateg Modrih nije propustio čestitati sjajnoj U19 reprezentaciji koja se plasirala na Europsko prvenstvo: “Čestitke svima koji su sudjelovali u sjajnom uspjehu i odličnom dojmu koji su ostavili – pa nastavio o mogućnosti da za njih u Njemačkoj nastupi i Ante Ćorić: – Ne sjećam se da je Ćorić igrao za tu reprezentaciju tako da mislim da bi bilo malo nepošteno prema tim igračima koji su iznijeli pobjede i plasirali se tamo da sada netko od njih ne igra. S druge strane, kada znamo o kakvom se igraču radi i da bi Ćoro sigurno donio dimenziju više onda se zapita čovjek “zašto ne?”.

Za kraj se trener osvrnuo i na “El Clasico” koji se u subotu navečer igra u Barceloni: “Naravno da ću gledati utakmicu. Što reći? Barcelona kao da je s druge planete, ali Real sigurno može napraviti dobar rezultat. U svakom slučaju treba uživati u toj utakmici, a ja ću osobno navijati za Real.


Komentari