IZBORNIČE, ČITATE LI OVO? Za Halilovića nema mjesta u repki, a u Španjolskoj dospio na prestižnu listu

Facebook

Nekadašnji najveći talent Dinama, dobio je od izbornika Čačića crveno svjetlo za nastup na Euru pod izlikom kako “on nema ništa protiv njega, ali da mu je bolje da se priprema za novu sezonu”…

“E moj Čačiću”, zavapit će tako brojni navijači nakon što pročitaju kakvo je priznanje dobio veznjak Barcelone i prekriženi s popisa za Europsko prvenstvo, Alen Halilović. Nekadašnji najveći talent Dinama, dobio je od izbornika Čačića crveno svjetlo za nastup na Euru pod izlikom kako “on nema ništa protiv njega, ali da mu je bolje da se priprema za novu sezonu i traži novi klub nego da čuči 15 dana u reprezentaciji”. Čačić je tako dao prednost mladim Dinamovcima, Rogu i Ćoriću koji, nadamo se, neće “čučati” na Euru kada su već pozvani.

Nećemo iznova žvakati temu kako reprezentaciji manjka krilnih igrača i kako je Halilović zbog svoje prodornosti i mogućnosti da napravi neočekivane stvari na terenu, već ćemo istaknuti kako je španjolska struka uvrstila Halilovića među najboljih deset mladih igrača španjolskog prvenstva.

Udruga španjolskih sportskih novinara uvrstila je Alena na listu najboljih mladih igrača Primere, a spomenimo odmah kako je Halilović ujedno i najmlađi među odabranima. Halilović je zauzeo deveto mjesto na listi od petnaest igrača, a nagradu za najboljeg igrača dobio je Atleticov Saul Niguez (21). Premda igrači nisu ocjenjivani bodovima, u obzir su se uzimali ocijene nakon utakmica sportskih listova Marce, Asa, Munda Deportiva i Sporta, kao i glasovi novina i glasnogovornika klubova članova AEPD-a.

Spomenimo kako je Halilović za Sporting odigrao 37 utakmica, zabio je pet golova i upisao pet asistencija, Ćorić je, nota bene, zabio pet puta i asistirao šest puta u 41. utakmici, ali u HNL-u. Dobro mora se priznati kako je Ante ipak odnio nogometnog Oscara za najboljeg mladog igrača HNL-a…

Isto tako, Sporting je najlošija plasirana ekipa koja je pridonijela ovoj ljestvici nekim igračem. Kolika-tolika utjeha može biti i to što je izbornik Španjolske, Vicente Del Bosque sa svojega popisa izbacio Saula i Isca.

Najbolji mladi igrači u sezoni 2015./2016.:

1. Saul Niguez (21) – Atletico Madrid
2. Denis Suarez (22) – Villarreal
3. Marco Asensio (20) – Espanyol
4. Ruben Rochina (25) – Granada
5. Jonathan Castro (22) – Celta Vigo
6. Jose Luis Garcia del Pozo (25) – Malaga
7. Paco Alcacer (22) – Valencia
8. Isco Alarcon (24) – Real Madrid
9. Alen Halilović (19) – Sporting Gijon
10. Hugo Mallo (24) – Celta Vigo
11. Aritz Elustondo (22) – Real Sociedad
12. Dani Ceballos (19) – Betis
13. Segi Roberto (24) – Barcelona
14. Samu Castillejo (21) – Malaga
15. Inaki Williams (21) – Athletic Bilbao


Komentari