WALES UPISAO POVIJESNU POBJEDU: Bale ušutkao Slovake maestralnim slobodnjakom (VIDEO)

Facebook

U desetoj minuti baš je, zamalo tragičar, Bale, nakon prekršaja uzima loptu s kojih 25 metara cilja i puca krasnim felšom koji vara vratara Kozačika i ostavlja ga na krivoj nozi. Bio je to fenomenalan gol.

U prvoj utakmici skupine B, Wales je slavio protiv Slovačke s 2:1 i tako stigao do povijesne pobjede i prvih bodova na Euru. Prvo poluvrijeme, odnosno start, je ipak obilježila Otočka momčad, iako je Slovačka otvorila sto postotnim promašajem.

Već u trećoj minuti pogriješio je Bale i to kardinalno. Naivno je izgubio loptu koju je pokupio Hamšik i opalio po golu, a s gol-linije skinuo mu je Davies. No, onda se Velšani bude. U desetoj minuti baš je, zamalo tragičar, Bale, nakon prekršaja uzima loptu s kojih 25 metara cilja i puca krasnim felšom koji  vara vratara Kozačika i ostavlja ga na krivoj nozi. Bio je to fenomenalan gol.

Do kraja poluvremena zaista nije bilo prevelike napetosti. Wales je malo otpustio gas, a Slovačka je počela diktirati ritam. U nastavku je pak Slovačka istrčala s puno više elana, što je na koncu rezultirali i većim presingom kao i boljim posjedom lopte. Bolja igra Slovaka nagrađena je u 61. minuti kada zabija Duda, a zanimljivo je kako je baš taj Duda ušao minutu ranije. Mak je prošao po desnoj strani i poslao u sredinu prema Dudi koji se krasno snalazi i zabija.

https://www.youtube.com/watch?v=5zkdwjm3xBU

I sada dolazimo do ključnog dijela utakmice. Wales se tek u zadnjih desetak minuta osvijestio jer Slovaci nisu prestali s presingom od izjednačenja, a onda u 81. slijedi brljiantna akcija. Bale na centru daje loptu Ramseyu, ovaj kreće okomito prema protivničkom šesnaestercu gdje ga čeka nepripremljeni Škrtel. Zaljuljao ga je Ramsey tako da se ovaj sav pogubio i doslovce zalegao. Ramsey tada šalje finu loptu Robsonu-Kanuu koji matira Kozačika. Sjajna akcija mora se priznati.

Slovačka je pet minuta kasnije imala šansu za izjednačenje, ali Nemec glavom ipak gađa vratnicu. Wales je tako stigao do važne pobjede i do prvih povijesnih bodova na Euru. Sljedeću utakmicu igraju u četvrtak s Engleskom dok će Slovaci dan ranije odmjeriti snage s Rusijom.


Komentari