Vratar Dinama Eduardo branio utakmicu života, sudac Marić opet s oprečnim odlukama

Facebook

Hajduk, nošen frenetičnom podrškom publike, teško je dolazio u napad.

U derbi utakmici Dinamo i Hajduk odigrali su bez golova 0-0, no iako pogodaka nije bilo utakmica je bila sjajna. Hajduk je odigrao odličnu utakmicu i apsolutno je zaslužio pobjedu, a do pobjede nije došao jer je najboljeg čovjeka utakmice imao Dinamo, bio je to vratar Eduardo. Koji je obranio barem desetak sjajnih pokušaja Hajdukovih napadača….

Utakmica je bila burna i zbog odluka suca Marića koji nije dosudio očigledan jedanaesterac za Hajduk u prvome poluvremenu nakon igranja rukom Benkovića, a u zadnjoj minuti sudio je jedanaesterac za Dinamo nakon pada Soudanija u Hajdukovom šesnaestercu. Henriquez je promašio najstrožu kaznu.

U 2. minuti Hajdukovi navijači su zanijemili, naoko bezopasna situacija završila je sjajnim udarcem iskosa, izdaleka Soudanija. Bio je to klasičan volej lijevom noogm, lopta je u svojoj  putanji preka kutu Kalinićeve mreže zaustavila greda. Nije  prošlo puno vremena prigodu je imao i Pjaca, njegov udarac Kalinić je obranio.


Hajduk, nošen frenetičnom podrškom publike, teško je dolazio u napad. No, ako Hajduk nije uspio konkretno napasti onda mu je Dinamo pomogao u tome. Benković je nesmotreno dodao lopti Ohandzi koji je sam bio ispred vratara Eduarda, lagano ga zaobišao, poslao loptu pma praznom golu, no nije ju dobro zahvatio i na opći šok Hajdukovih navijača prošla pokraj gola.

Utakmica je imala i dobar ritam i igrala se uz dobru atmosferu i nije se moglo reći da nogometaši nisu bili nadahnuti. Što je vrijeme više odmicalo to se i Hajduk ohrabrivao, a sjajan je bio Kamerunac Ohandza koji je na velike muke stavljao Dinamovu obranu. I jedna i druga momčad igrale su otvoreno i to je davalo dodatni šarm derbi utakmici.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena s pravom su Hajdukovi nogometaši prosvjedovali kod suca Brune Marića koji Benkovićevo štopanje rukom nije  presudio za najstrožu kaznu.

Hajduk je prvi zaprijetio u nastavio, Sušić je izvrsno tukao izdaleka, malo je nedostajalo za pogodak. Domaća momčad bila je konkretnija, u prijetnje valja računati i sjajan udarac Juranovića koji je Eduardo obranio, da bi samo par sekundi kasnije opet izdaleka tukao Balić, promašio je…

Pritisak Hajduka nije jenjavao, i Tudor je pucao s dvadesetak metara, a portugalski vratar Dinama Eduardo isticao je kandidaturu za igrača utakmice, i ovaj opasan pokušaj je otklonio. Kao i Juranovićev kasnije. Dinamo je disao na škrge, Hajduk je dao sve u napad. Dinamo je bio na koljenima, Balić je imao još jednu sjajnu prigodu a Eduardo je igrao dosad najbolju partiju u Dinamovom vratarskom dresu. Najbolja partija ove sezone bila je i Hajduka koji je Dinamo stisnuo u mišju rupu. Zapanjujuće je bilo što je sve obranio Eduardo, udarac Malokua bio je savršen, obrana Eduarda još savršenija.

U zadnjim minutama velika drama, Bruno Marić dosudio je jedanaesterac za Dinamo, nakon pada Soudanija u kaznenom prostoru. Teško je procijeniti je li Marić bio u pravu, no Hajdukovi nogometaši koji su se osjećali oštećeno zbog nedosuđenog jedanaesterca poslije Benkovićevog igranja rukom teško su se miroi s ovom odlukom.

Uz velika nagodovanja publike Henriquez je jedanaesterac – promašio. Bilo je to u zadnjoj minuti. Hajduk je odigrao veliku utakmicu, na kraju ju je skoro izgubio. Nogomet je još jednom pokazao koliko može biti zanimljiv.

Komentari

loading...
-->