Vraća se stara formacija i DUGOOČEKIVANI TANDEM U ŠPICI

Facebook

Reprezentacija bi u večerašnjem susretu, mogla istrčati u već zaboravljenoj 4-4-2 formaciji kojom je Slaven Bilić rušio mnoge velike momčadi.

Utakmica koja je trebala biti uvertira u Euro dogodine i prava demonstracija snage hrvatske nogometne reprezentacije, na kraju je pretvorena u priliku za dokazivnje igračima koji inače skupljaju minute u žličicu čaja. Što zbog ozljeda, što zbog poštede, reprezentacija je u Rusiju otputovala sa svega 16 igrača ili drugim riječima prvom 11-oricom i pet zamjena. Obje momčadi osigurale su plasman na Euro, što bi značilo kako se tamo mogu i susresti, pa će ovaj ogled ipak imati malo veću težinu od prijateljske utakmice. Rusija i Hrvatska susretale su se i ranije i to u kvalifikacijama za Euro 2008. u Austriji i Švicarskoj, a u oba ogleda bilo je 0:0.

Ante Čačić pak misli kako je ova utakmica odlična prilika baš za sporedne, to jest odmornije, reprezentativce kako bi dokazali svoju vrijednost. “Ovakve prijateljske utakmice ponekad i služe da se pruži prilika igračima koji su odmorniji te vidimo koliko se na njih može računati u reprezentaciji, odnosno na Europskom prvenstvu”, kazao je Čačić.

Reprezentacija bi u večerašnjem susretu, mogla istrčati u već zaboravljenoj 4-4-2 formaciji kojom je Slaven Bilić rušio mnoge velike momčadi. Kako je Subašić otpao zbog ozlijede na vrata će stati Kalinić, bekove će standardno igrati Srna i Pivarić, dok bi Lešković i Vida trebali sačinjavati stoperski par. U veznoj liniji krila bi trebali igrati Perišić s lijeve i moguće čak Brozović s desne, dok bi sredinu držali Badelj i Močinić. Ono što svi željno iščekujemo vidjeti jest tandem Kalinić – Mandžukić. Talijanski dvojac najveća je uzdanica u večerašnjem ogledu , a ponajviše Kalinić koji trenutno igra životnu formu u Fiorentini.


Utakmica počinje 17. studenog u 17 sati po hrvatskom vremenu, igra se u Rostovu u Rusiji, a nažalost nećete ju moći pratiti na javnoj televiziji.

 

>>> Prijenosa će ipak biti, ali NE ZA SVE!

>>> Čačić priredio nekoliko TAKTIČKIH IZNENAĐENJA ZA RUSE

>>> ‘Izbornik’ ČAČIĆ potvrdio tko je gazda: ‘Nemam ništa protiv toga da budem MAMIĆEV ČOVJEK’

Komentari

loading...
-->