‘Vješala’ iz Gajnica o neredima: ‘Mi nismo kriminalci i huligani’

foto: Facebook.com/

Navijači NK Ponikve, koji sebe nazivaju ‘Vješalima’ tvrde da nemaju nikakve veze s neredima nakon utakmice njihovog kluba i Karlovca. 

Nakon vijesti o velikim neredima nakon utakmice četvrtoligaša NK Ponikve i Karlovca, navijači kluba iz Gajnica poslali su priopćenje u kojem tvrde da oni nemaju nikakve veze s napadima, već da je riječ o nepoznatoj skupini, koja nema veze s njima.

Priopćenje “Vješala” donosimo u cijelosti:

“Kao grupa navijača “NK PONIKVE” želimo se ograditi od nereda koji su se zbili 07.10.2017. nakon utakmice Nk Ponikve – Nk Karlovac 1919. Poslije posljednjeg sudačkog zvižduka na utakmici koja je protekla u fer i korektnom sportskom bodrenju i ozračju došlo je do napada na navijače Karlovca od nepoznate skupine dok je grupa “Vješala” slavila pobjedu sa igračima na terenu što i mogu potvrditi slike na službenoj stranici našeg kluba. Na snimci se može vidjeti da naša svega dva-tri navijača zbunjeno preskaču ogradu jer su mislili da se radi o napadu na njihove prijatelje s tribine kada se uvjere da napad nema veze s našom grupom čuju se uzvici da se ostave napadnuti navijači jer ovo nasilje nitko ne može gledati i opravdati. Do sada sa navijačima Karlovca nismo imali nikakve netrepeljivosti i neugodne susrete kako se navodi u članku te su utakmice ova dva kluba uvijek odigrane u pravoj sportskoj atmosferi bez izgreda.

To što novinari žive od ovakavih članaka nama je jasno, ali neprovjerene informacije i ovakve osude osuđujemo. Mi nismo kriminalci i huligani, mi bodrimo svoj klub i kvart i nije nam u interesu štetiti mu. Godinama sudjelujemo u dobrotvornim, te organiziramo samoinicijativne akcije kako bi pomogli našim sugrađanima sa kvarta kojima je pomoć potrebna. Sami smo se skupili i organizirano očistili i uređivali prostor oko kluba koji je bio prepun raznih opasnih predmeta poput igli, razbijenih boca i ostalih opasnih stvari za naše najmlađe uzraste. Također smo sudjelovali u poboljšanju infrastrukture našeg kluba bojanjem ograde i dijela tribine, kako bi goli beton barem malo izgledao ljepše.

Pratimo sve uzraste Ponikvi i ponosni smo na njihove uspjehe, te trenere koji odlično rade svoj posao. Sukladno svemu navedenom želimo jasno dati do znanja da ćemo i dalje bezuvjetno pružati podršku i ljubav svome klubu. Nastojat ćemo i dalje širiti pozitivnu atmosferu prilikom odigravanja utakmica sa željom da nam se pridruži što više zaljubljenika u zelenu boju. Još čvršće i uvjerljivije boriti ćemo se za poštenje i istinu u svezi našega kluba. Nadamo se kako se ove nemile scene više neće ponoviti u našem kvartu i oko našeg stadiona.

Sportski pozdrav!”, piše u priopćenju navijača ovog kluba.


Komentari