(VIDEO) Pogledajte sramotno skandiranje pionira Hajduka nakon pobjede nad Dinamom!

U derbiju 15. kola 1. HNL pioniri Hajduka su u Zagrebu pobijedili Dinamo s 1-0, nakon čega su na sramotan način slavili pobjedu u svlačionici. 

Strijelac gola za pobjedu bio je Ivan Krolo u 64. minuti kada je nakon udarca iz kuta najviše skočio i glavom svladao domaćeg vratara Dinama Mislava Zadru. I onda je uslijedilo veliko slavlje igrača Hajduka u svlačionici u kojem su ti dječaci od 13 i 14 godina počeli pjevati “neka, neka, nek se zna, sje*ali smo Dinama, naje*at će i Armada, ona riječka šaka jada”.

U normalnom svijetu ovakvo ponašanje mladih igrača trebalo bi ozbiljno sankcionirati, jer je riječ o osjetljivom dobu kada se formiraju razmišljanja, no na navijačkim stranicama Hajduka veliča se ovo sramotno slavlje mladića. Neki će reći, ma to je samo pjesma, no danas i jesmo gdje jesmo jer dopuštamo da nam svakakvi oblici mržnje ulaze na mala ili velika vrata u naše živote. Ovo je taj prvi korak u stvaranju animoziteta između sjevera i juga zemlje.

Da je po našem, djecu bi nakon ovog trebalo educirati i zabraniti im da pjevaju ovakve pjesme, no sumnjamo da će se to dogoditi.

Spomenimo i da su u drugoj utakmici kadeti Dinama svladali Hajduk 4-0. Splitskim kadetima to je bio prvi poraz u 1. HNL. Nitko se još nije pohvalio nekakvim videom iz svlačionice mladih Dinamovaca…

 


Komentari