(VIDEO) Kad voliš svoju zemlju: Suze legendarnog Talijana rastužile svijet

Šveđani su izbacili Italiju u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, što je značio i oproštaj od reprezentacije jednog od najvećih vratara svih vremena. 

Mršavih 0-0 i blijeda igra Talijana značila je i oproštaj od snova da ova generacija nastupi na SP u Rusiji. Mundijal bez Talijana bit će pomalo čudan, a još više što tamo neće biti legendarnog Gianluigija Buffona koji je nakon utakmice u plaču potvrdio kako je utakmica protiv Švedske bila i njegova posljednja u dresu Italije.

“Razočaravajuće je. Ne za mene, već za cijeli nogometni pokret, jer nismo uspjeli u nečemu što je bilo važno za cijelu zemlju. To je ono zbog čega jedino žalim, a ne zato što sam završio svoju reprezentativnu karijeru, jer vrijeme prolazi i to je tako”, pokušao je Buffon u suzama objasniti novinaru RAI-ja razlog svog plača.

“Šteta je što moja posljednja službena utakmica za reprezentaciju se poklapa s neodlaskom na SP. Talijanski nogomet ima budućnost, jer imamo ponos, sposobnost, odlučnost i nakon loših stvari uvijek pronađemo način da se ustanemo na noge. Ostavljam talijansku momčad koja će znati pokazati kakva je”, dodao je legendarni vratar koji je u dva desetljeća skupio čak 175 nastupa za talijansku nacionalnu vrstu.

Buffon sa svojih 39 godina je predstavljao Italiju na čak 5 svjetskih prvenstava i da se Italija plasirala postao bi rekorder po broju nastupa. Zašto je Buffon takav velikan? Upravo zbog situacija kao što je bila na intoniranju švedske himne, kada je cijeli stadion zviždao, a Buffon je pljeskao pokazavši da se prema svima treba odnositi s poštovanjem. Gospodin čovjek, Gianluigi Buffon.

 


Komentari