VELIKO PRIZNANJE NIKOLI KALINIĆU: Evo zašto je proglašen pojačanjem u Serie A (VIDEO)

Facebook

Kalinić je u kratkome vremenu postao ikona kluba, a to je u Italiji prava rijetkost.

Igrač koji je definitivno osvojio srca publike ove godine je napadač Fiorentine i Hrvatske nogometne reprezentacije, Nikola Kalinić. U Italiju je došao na ljeto za svega pet milijuna eura, a od njega se uistinu nije očekivao ovako dobar učinak. Upravo je on jedan od najzaslužnijih za Fiorentinino visoko drugo mjesto u Serie A, a doprinio je svojim istančanim osjećajem za gol i konstantnom formom koju njeguje još od rujna. Do sada je za Viole zabio 14 puta u svim natjecanjima i asistirao čak pet puta.

Kalinić je u kratkome vremenu postao ikona kluba, a to je u Italiji prava rijetkost. Omiljen je među igračima i navijačima, a to je napkon prepoznao i renomirani talijanski list Gazzetta dello Sport. Upravo su ga oni proglasili najboljim pojačanjem Serie A u dosadašnjem dijelu sezone.

“Kalinić je nedvojbeno najbolje pojačanje ljetnog prijelaznog roka. Za svega 5 milijuna eura stigao je u Viole i uspio zabiti deset golova i upisati četiri asistencije u 16 nastupa u Serie A. Uključujući i hat-trick protiv Intera u rujnu”, piše Gazzetta o Kaliniću i nastavlja s pohvalama, “Stasit je, ima osjećaj za gol i brzo se izborio za mjesto u početnoj postavi kod trenera Souse. Impresivno je što je to uspio pored dvojice kvalitetnih napadača Babacara Khoume i Giuseppea Rossija“, zaključuje Gazzetta.

Prava je rijetkost vidjeti kako se jedan igrač tako brzo afirmira u novome klubu, pogotovo zato što je stigao iz Ukrajine gdje se ne igra niti pribilžno sličan nogomet kao u Italiji, dok je prije toga karijeru gradio u Premiershipu. U svakom slučaju odlične vijesti donio nam je Kalinić, a stime i ogromnu promociju hrvatskom nogometu. Nadamo se samo kako će odlična forma trajati i do Europskog prvenstva jer će nam za prolazak u skupini biti potreban opasan napadač.

 


Komentari