Veliki uspjeh: Futsal Dinamo srušio prvaka Nacional!

foto: Futsal Dinamo

U zaostalom susretu 2. kola 1. HMNL Futsal Dinamo je slavio protiv Nacionala rezultatom 4-3. 

Bila je to prva pobjeda Futsal Dinama nad prvakom, koji je upisao i drugi poraz u nizu. Pobjeda Dinamovih igrača još je veća, ako se zna da su preokrenuli susret nakon što su gubili 2-0.

Nacional je bolje ušao u utakmicu, već u 4. minuti Kogikoski je zabio za vodstvo. Gosti se nisu stigli ni oporaviti od primljenog gola, a Škorić je morao vaditi novu loptu iz mreže nakon pogotka Gomesa. Ipak, tada je Futsal Dinamo uspio uspostaviti ravnotežu, da bi Kanjuh u 9. minuti zabio za smanjenje na 2-1.

Na 2-2 u 17. minuti izjednačio je Prgomet nakon što je sjajno prihvatio jednu dugu loptu, oslobodio se dvojice suparničkih igrača i zabio.

U nastavku utakmice igralo se još čvršće te se teže dolazilo do prilika za gol. Manje od 10 minuta do kraja Grbeša je po desnoj strani prošao pored Gomesa i iz teške situacije pogodio bliži kut neopreznog Pavlića za veliki preokret i vodstvo Dinama 3-2. Ipak, Nacional se vratio u igru novim golom Kogikoskog, koji je dobro iskoristio povratnu loptu Juniora i zabio s 10 metara za 3-3.

Rezultat se nije mijenjao sve do posljednje minute kada je Grbeša s 12-ak metara zabio iz slobodnog udarca iskosa s desne strane za pobjedu 4-3. Nacional je pokušao s Gomesom u ulozi golmana-igrača nešto promijeniti, no nije uspio doći do gola. Futsal Dinamo tako je stigao do prve, povijesne pobjede u gradskom derbiju s Nacionalom i 4. mjesta na ljestvici, dok je Nacional pretposljednji, 11. na ljestvici nakon tri odigrane utakmice.

 


Komentari