VELIKI PREOKRET ENGLEZA PROTIV WALESA: Sturridge zabio u 92. za pobjedu! (VIDEO)

clive rose

Činilo da će Wales stići do velikog boda, s obzirom na lošu igru. No, u drugoj minuti sudačke nadoknade Vardy je dobro petom uposlio Sturridgea u kaznenom prostoru, a potonji je zabio za veliku pobjedu Engleza.

U 2. kolu Skupine B Engleska je nakon preokreta svladala Wales 2-1, a do pobjede su došli golom Sturridgea u 92. minuti susreta!

Dobro su Englezi otvorili utakmicu, već u 7. minuti Lallana je ubacio loptu u peterac, a Sterling je iz izgledne prilike pucao preko grede. Nastavili su Englezi dominirati u posjedu, ali nisu uspjeli do kraja poluvremena stvoriti niti jednu ozbiljniju prigodu. Da tvrdo i neefikasno prvo poluvrijeme ne prođe bez gola pobrinuo se tko drugi nego Gareth Bale, koji je u 42. minuti matirao Joea Harta. Ponovno je Bale zabio iz prekida, lijepim udarcem preko živog zida sa 30 metara. Hart je uspio dotaknuti loptu, ali ne i spriječiti gol…

Bio je to prvi udarac Walesa uopće prema golu Engleske i odmah su poveli!

Odmah na poluvremenu Hodgson je umjesto Kanea i Sterlinga u igru ubacio Vardyja i Sturridgea i to mu se brzo isplatilo. U 56. minuti nakon jednog ubačaja velški branič Williams je glavom krivo dodao loptu do Vardyja koji je iz blizine zabio za izjednačenje.


//// by fantasticfootball

Englezi su nastavili igrati praktički “viktoriju” na gol Walesa, koji se dobro i organizirano branio s desetoricom igrača u gustom bloku. Unatoč pokušajima Engleza, svaki njihov udarac bio je zaustavljen blokom te se činilo da će Wales stići do velikog boda, s obzirom na lošu igru. No, u drugoj minuti sudačke nadoknade Sturridge se uz malo guranja u kaznenom prostoru izborio za šut, te je uspio zabiti pored vratara Hennesseya za pobjedu.

Kolo prije kraja Englezi su sada u dobroj situaciji, za jedno od prva dva mjesta dovoljan im je i bod protiv Slovačke. Drugi par čine Wales i Rusija kojoj igra samo pobjeda za prolaz.


Komentari