VEČERAS NAM SLIJEDI ‘UTAKMICA ISTINE’: Ovih jedanaest Vatrenih će izaći na teren s imperativom pobjede

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Nakon poraza na startu od Engleske Hrvatska će večeras imati priliku za popravni ispit.

Danas je od 18 sati na rasporedu utakmica protiv Češke u sklopu drugog kola grupne faze Europskog prvenstva. Čini se da je izbornik Zlatko Dalić odlučio s kojih 11 će danas započeti utakmicu u kojoj je pobjeda imperativ ukoliko se planiraju plasirati u sljedeći krug.

Velika promjena bit će u obrani, gdje bi se trebao naći dokapetan Dejan Lovren. Za Lovrena će to biti prva utakmica od 5. travnja te prvi nastup na Euru u hrvatskom dresu.

Nije bilo poznato hoće li igrač Zenita biti spreman za Češku, ali čini se da je Dalić spreman riskirati. Duje Ćaleta Car će tako ispasti iz udarne momčadi te će krenuti ogled s klupe.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Borna Barišić ostao je u Rovinju zbog ozljede, tako da će na lijevom beku ponovno započeti Joško Gvardiol. U sredini neće biti Matea Kovačića te bi umjesto njega trebao zaigrati Nikola Vlašić.

Dalić je uigravao napadačke akcije na posljednjem treningu, a Vatreni bi trebali krenuti u nama poznatoj 4-2-3-1 formaciji. U napadu ponovno neće biti mjesta za Brunu Petkovića te bi po drugi puta u samom vrhu trebao biti Ante Rebić.

Očekivani sastav za Češku:

Hrvatska: Livaković – Gvardiol, Lovren, Vida, Vrsaljko – Modrić, Brozović – Perišić, Vlašić, Brekalo – Rebić.

Podsjetimo, Češka je u prvom kolu pobijedila reprezentaciju Škotske te puna samopouzdanja ulazi u ogled s Vatrenima.


Komentari