‘Uzmite pištolj i pucajte u mene ako želite ubiti moju ljubav prema Dinamu’

Nakon huliganskog napada u kojem su mu slomili ruku, trener Dinama Mario Cvitanović održao je press konferenciju.

Nakon sinoćnjeg napada u kojem su mu dvojica huligana palicama slomila ruku, trener Dinama Mario Cvitanović održao je presicu u prostorijama kluba. S njim na presici bio je i šef sigurnosti Dinama, Krešimir Antolić, inače bivši načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke.

Tijek presice:

Odmah na početku presice novinarima je poručeno da pitanja treneru Mariju Cvitanoviću neće moći postavljati.

“Zahvalio bih se svim prijateljima koji su mi zaželjeli brz oporavk i svu sreću. Zahvaljujem se i svim nogometnim djelatnicima, trenerima, nadasve kolegama koji su uključeni u čitav hrvatski nogomet, ne samo Hrvatske i šire, koji mi daju apsolutnu podršku. To znači da smo mi i ja kao trener na dobrom putu. Ja samo želim biti nogometni trener koji će se baviti ekipom, igračima. Zahvaljujem se i igračima na podršci i brizi, to mi puno znači. Apsolutno moj život je nogomet i moj nogomet se može okarakterizirat s trenersko gledišta, možemo diskutirati je li dobar ili nije. Ljubav, srce, emocija, da budemo prvaci, da Dinamo igra što bolje se ne može oduzeti. Moj privatni život je apsolutno čist kao suza, tu nema niti jedne tamne točke”, kazao je Cvitanović.


“Ja samo želim biti trener. Ako želiš uzeti moju strast i ljubav, uspjeh u nogometu, ljubav prema Dinamu, onda uzmi pištolj i pucaj u mene direkt. Ja sam završio i neću više govoriti”, emotivno je poručio Cvitanović.

Riječ je preuzeo Krešimir Antolić.

“Situacija je izvanredna. Nadam se da ćete sljedećih dana kao javnost propitivati i ovu situaciju od sinoć, ali i ono kad je izvršen pokušaj likvidacije Zdravka Mamića. U ime kluba se želim zahvaliti na hrabrosti našem treneru, jer je pokazao dolaskom na posao da voli svoj posao i Dinamo, i možemo biti sretni što ga imamo na klupi. Još jednom bih osudio kukavički napad koji se dogodio u centru Zagreba. Brutalno, mučki, kukavički je napadnut ispred svog stana. To je istina. Volio bih da na kraju dana svaki od vas zamisli kako je to kad dođe s posla i da nešto što je krivo napisao bude napadnut od dva retardirana idiota, zamaskirana, i mučki napadnu čovjeka. Neću govoriti o događaju, to je stvar policijskog postupanja, očevida. Nemam dilemu da ako PU zagrebačka, ako će to htjeti, da će riješiti ovaj slučaj”.

“Htio bih reći i neću prejudicirati tko stoji iza ovog napada. Trener je rekao da nema nikakve mrlje u svom privatnom životu, znači ovo je u kontekstu događanja oko Dinama i pokušaja likvidacije Zdravka Mamića. Već duže vrijeme traju 3 procesa protiv Dinama, jedan je politički pasivizam i podrška nasilju koje se događa na području cijele Hrvatske, gdje se simboli mržnje i netrpeljivosti događaju i u parlamentu, još od slučaja u St. Etienneu. Zatim drugi proces gdje dio medija podržava huligane. Mediji samo pišu kako se treba baviti uzrocima, a ne posljedicama. I treći proces je nečinjenje države, samo država može riješiti nasilje, kroz svoje institucije. Država je pokazala od 2015. naovamo kakve snage ima kad želi udariti na nogometnu organizaciju, a to je Dinamo koji je prošao bezbroj inspekcija. Sve OK, samo neka se tako ponašaju prema svima, neka budu brzi i odlučni kad se u Dugopolju tuče 30 ljudi i auto zamalo ih pogodi.”

“Jučer je Dinamo dobio kaznu od 20 tisuća kn zato što je navijačka skupina skandirala “pili smo pelina, pušili smo trave…” na utakmici Dinama i Rudeša. Ajde budimo pošteni i uzmite si za zadatak je li podnesen ijedan optužni prijedlog protiv tih navijača.”

“Budite uvjereni da će sutra ti isti doći u vaše redakcije, ili na Markov trg, staviti kukuljice i istući vas”.

Na pitanja novinara Antolić je kazao i kako su pokrenuli postupak zaštite Marija Cvitanovića i da je trener Dinama pod osiguranjem.

 

Komentari

loading...