POBJEDA HRVATSKE! Vatreni uzeli tri boda na domaćem terenu

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je momčad Azerbajdžana u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020. Vatreni su slavili s 2:1 i to na vrlo težak način, prvo su gubili s 1:0, a onda su se u drugom poluvremenu ipak uspjeli vratiti i preokrenuti.

_________________________________________

Hrvatska od 20:45 igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020., i to protiv Azerbajdžana.

22:17 Hrvatska vodi 2:1! Zabio je Andrej Kramarić kada je prošao obrambenog igrača i pucao malo izvan šesnaesterca i sjajno zabio u desnu stativu.

21:27 Hrvatska zabija za izjednačenje! Pogodak je zabio Borna Barišić u 44. minuti utakmice kada je došao do odbijanca unutar šesnaesterca i zakucao loptu u gol.

21:03 Azerbajdžan vodi 1:0. U 19.minuti zabio je Sheydaev kada je došao ispred gola i prilike za promašaj nije bilo.

20:45 Krenulo je i službeno predstavljanje igrača, tribine ore s imenima Vatrenih.

20:30 Tribine su sve punije i punije i vidi se kako se reprezentacija ipak cijeni. Ljudi su došli iz cijele Hrvatske – vide se zastave s natpisima Čepin, Uskoplje, Ivanić, Drežnik…

Foto: Nika Aurora Ključarić

20:00 Stadion se polako puni, očekuje se oko 20 tisuća ljudi.

19:50 Kada igrači istrče na teren, na Istočnoj tribini će navijači podići crveno-bijele papire u zrak te tako pozdraviti Vatrene.

Foto: Nika Aurora Ključarić

19:25 Izašao je službeni sastav igrača.

Foto: Nika Aurora Ključarić

HRVATSKA (4-3-3): Kalinić – Brekalo, Ćaleta-Car, Vida, Barišić – Modrić, Rakitić, Kovačić – Kramarić, Perišić, Petković

AZERBAJDŽAN (4-1-4-1): Agayev – Medvedev, Mammadov, Huseynov, Rahimov – Garayev – Madatov, Eddy, Almeida, Nazarov – Sheydaev

Sve je onako kako je najavljeno. Od prve minute kreće Bruno Petković, tu je i Mateo Kovačić, a na desnom braniču je Josip Brekalo.

Odlučio je Dalić poštedjeti Marcela Brozovića i Antu Rebića koje bi mogao koristiti u Budimpešti. Dvoboj s Mađarima ocijenjen je kao važniji, odnosno zahtjevniji u ovome ciklusu pa bi s njima dvojicom, odnosno povratnikom Lovrenom, mogao nastupiti u najjačem mogućem sastavu.


Komentari