UŽASNA ANTIREKLAMA ZA VATRENOG: Najugledniji svjetski sportski medij popljuvao Hrvata

Duje Ćaleta-Car donedavno je igrao za Salzburg, no s obzirom na to da je toliko dobro odigrao prošlu sezonu, Olympique Marseille odlučio je kupiti mladog hrvatskog stopera za čak 20 milijuna eura.

No, ne igra onako kako su se svi nadali daće igrati. Od početka aktualne sezone 22-godišnji Hrvat za Olympique igra jako loše.

Nakon utakmice francuskog kupa, slavni Olympique Marseille doživio je jednu od najvećih sramota u povijesti – u ranoj fazi ispao je porazom 0:2 od Andrezieuxa koja je šestoplasirana momčad četvrte lige.

Zbog malog kapaciteta stadiona, Andrezieux nije mogao ugostiti veliki Marseille u gradiću od desetak tisuća stanovnika pa je to napravio u obližnjem St. Etienneu.

Olympique se ove sezone već osramotio ispadanjem iz skupine Europa lige sa samo jednim bodom te se u prvenstvu sa šest uzastopnih utakmica bez pobjede nalazi izvan zone Europe. Ovo se činila kao idealna prilika za izlazak iz ove situacije.

Najugledniji svjetski sportski dnevnik, L’Equipe, ovu je utakmicu opisao “patetičnom”, a Ćaletu-Cara “specijalistom za touchdown”.  Opisao je i “sposobnost” hrvatskog braniča Marseillea da u ključnim trenucima, prilikom zračne opasnosti po gol koji bi trebao braniti, ostane zabijen, ukopan u zemlju.

“Marseille je kod Andrezieuxa bio prava olupina zahvaljujući touchdownovima Ćaleta-Cara, neredu u obrani i nedostatku imaginacije u napadu”, piše L’ Equipe, a o prvom golu četvrtoligaša, koji je postignut nakon ubačaja iz kornera i jedne od navedenih ukopanosti braniča Marseillea, navodi: “Ćaleta-Car pri tome je napravio ono što je usavršio – ostao nepokretan.”

I kod drugog gola, kojim je četvrtoligaš potvrdio pobjedu i eliminaciju Marseillea, njegov hrvatski stoper nije se proslavio. Samo je gledao kako suparnik centrira, nakon čega je Andrezieux poentirao za pobjedu ovog dvoboja.


Komentari