‘UVIJEK VJERNI’ ŠOKIRANI POSTUPANJEM NA GRANICI: ‘Trgali su nam dokumente i torbice iz ruku…’

Prva utakmica Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj igra se u nedjelju u 15 sati na Parku prinčeva protiv Turske, a broji navijači već su otputovali u Francusku osobnim vozilima ili autobusom.

Kao što je bilo i za očekivati, zbog Europskog prvenstva, pojačane su kontrole na francuskim graničnim prijelazima. Cijela je država na oprezu zbog golemog priljeva ljudi, a stanje u zemlji je ionako alarmatno još od terorističkih napada prošle jeseni. Policije ima na svakom koraku, a motre se i najsitniji detalji. Stoga, nemojte se iznenaditi ako vas već na samim graničnim prijelazima dočeka detaljan pretres.

Ipak, ako je vjerovati ekipi iz navijačke skupine “Uvijek vjerni”, granična policija je poprilično neugodna. Naime, oni tvrde kako policija na silu trga iz ruku osobne dokumente, torbice i kako izrazito loše tretiraju navijače.

“Za sve navijače koji putuju u Francusku cestovnim prometom. Apsolutno svi navijački automobili, kombiji i autobusi prolaze vrlo rigoroznu kontrolu svakog putnika na granici pri ulasku u Francusku. Naš doživljaj je bio vrlo neugodan na način da smo doživjeli trganje torbica i osobnih dokumenata iz ruku te vrlo loše tretiranje ostalih stvari. Engleski gotovo ne poznaju, a viču na tečnom francuskom”, poručili su iz “Uvijek vjernih”.

Stoga, putujete li u Francusku naoružajte se strpljenjem i visokim pragom tolerancije jer granica je tek prva prepreka do stadiona. Policije ima na svakom koraku, a kontrole prije ulaska na stadion bit će jednako detaljne i rigorozne kao i ove na granici, no, nadamo se ne ovako neugodne.


Komentari