UPOZNAJTE ADRIANA ŠEMPERA: Tko je mlada zvijezda koja od danas brani vrata Dinama?

FOTO: GNK DINAMO

Mnogi još nisu ni čuli za mladog i izuzetno talentiranog vratara koji će na Dinamovu gol crtu stati sa svega 18 godina, a on je već do sada ostvario zavidnu karijeru.

Trener Modrih Zoran Mamić najavio je uoči utakmice 35. kola u Koprivnici da će na golu za Dinamo utakmicu početi Adrian Šemper. No, mnogi još nisu ni čuli za mladog i izuzetno talentiranog vratara koji će na Dinamovu gol crtu stati sa svega 18 godina.

Šemper je u razgovoru za klub otkrio je kako se osjeća uoči velikog debija u Koprivnici. “Teško mi je to uopće opisati… Rekao bih pozitivna trema; možda to najbolje opisuje”, rekao je Adrian pa u opuštenom, gotovo simpatičnom tonu, “Znaš kaj? Jedva čekam početak utakmice! Znam da će sve ovo što sada osjećam i što će me prolaziti do same tekme proći iste sekunde kada počne utakmica. Od tog zvižduka glavnog suca bit ću isključivo koncentriran na teren i utakmicu”, kazao je mladi Šemper.

“Razmišljam samo o pobjedama i osvajanju trofeja s mojim Dinamom”

Adrian je dijete Dinama u koji je u klub došao sa šest godina, a da bi nakon više stotina nastupa za mlađe kategorije, osvojenih domaćih i inozemnih trofeja te nemoguće je uopće izbrojati koliko pobjeda, 12 godina kasnije dobio priliku na golu prve momčadi. “To je to. Za ovo sam radio cijeli život, ne mogu riječima opisati koliko sam sretan i ponosan, a ovu odluku stručnog stožera shvaćam kao golemo priznanje i nagradu za rad. Svaki klinac u Zagrebu koji igra nogomet mašta jednoga dana zaigrati za Dinamo i jako sam sretan što ću taj san i ostvariti”, veli Šemper.

Fantastični mladi vratar svojim je nastupima u dresu Dinama i Hrvatske mlade reprezentacije privukao pažnju mnogih stranih klubova, a gotovo da nema skauta koji njegovo ime nema podvučeno u bilježnici. “Naravno da mi to sve godi, ali vjerujte da uopće ne razmišljam niti se bavim time. Dinamo je moj klub, tek sam počeo svoju seniorsku karijeru i ne razmišljam o ničemu osim o pobjedama i osvajanju trofeja s mojim Dinamom”, ponosno će Šemper.

On će tako sa svojih 18 godina, 3 mjeseca i 25 dana, ako ne dođe neplaniranih promjena u zadnji trenutak, upisati svoj seniorski debi. Prvi nastup za najdraži klub o kojem mašta već godinama. Adrian je jedan od predvodnika fantastične generacije igrača rođenih 1998. godine i gotovo sigurno je budućnost Dinama, a nadamo se od susreta sa Slavenom i sadašnjost.

>>> Zašto Mamić forsira Eduarda, a najbolji mladi vratar u Hrvatskoj je tek treća opcija?


Komentari