UNIŠTAVAJU LI KRANJČAR I VLAK DINAMO: Javno kritiziraju igrače, a glavni problem im je pred nosom

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Modri proživljavaju teške dane, trener Kranjčar ne prestaje kritizirati ekipu, a sada se pridružio i Marijan Vlak.

Dinamo je u utakmici trećeg kola HNL-a protiv Slaven Belupa na Makismiru jedva izvukao bod, i to u 94 minuti. Time je još jednom dokazano kako je momčad u lošem stanju, a oscilacije su ipak prevelike za aktualnog prvaka Hrvatske koji, usput, ponovo planira ući u natjecanje po skupinama Lige prvaka. Realno, s ovakvom igrom, teško će se i kvalificirati, a kamoli ostvariti dobar rezultat u elitnom europskom natjecanju.

Malo što je valjalo u toj utakmici sa Slavenom, a Kranjčar je nakon utakmice ponovo krivnju svaljivao na neefikasan napad, a zapravo je čitava momčad djelovala grogirano, neorganizirano i indisponirano. Kranjčar je svjestan da Dinamo ne igra dobro i to je naglasio u nekoliko navrata, a da malo popravi stvari najavio je uvođenje novog sustava 3-4-1-2, ali od njega je naprasno odustao. Dinamo još uvijek igra u prošlogodišnjem 4-2-3-1 sustavu koji očigledno ne odgovara igračima, a to se vidjelo još prošle sezone jer su većinu utakmica pobjeđivali jedva i to s minimalnim rezultatom.

Mamić je nenadano otišao u Saudijsku Arabiju i sa sobom odveo dosta stručnog stožera i ostavio Cici Kranjčaru, inače iskusnom treneru s internacionalnim iskustvom, relativno dobru momčad koju je samo trebalo malo osvježiti možda novim sustavom, taktikom ili pak mladim igračima. Kranjčar nije baš ništa previše promijenio već je samo nastavio raditi na Mamićevoj ostavštini, a momčad i dalje vapi za promjenom. Dinamo se i dalje provlači kroz ušicu igle i potajno se moli da sve prođe dobro u Ligi prvaka. U redu, momčad je bljesnula protiv Tbilisija na Maksimiru, ali prije i poslije toga igra je bila naprosto očajna.

Kranjčar do sada nije rekao ništa više od toga da ‘nešto treba promijeniti’ te kako Dinamo ‘nema egzekutore i da napad mora postati efikasniji’. Niti se što promijenilo niti su napdači proradili, stoga, javna kritika očito neće uroditi plodom. Da stvar bude gora istu taktiku primijenio je i Marijan Vlak, Kranjčarov pomoćnik i Sportski direktor Modrih.

“Loša predstava protiv Slavena svakako je veliko upozorenje uoči uzvrata trećeg pretkola Lige prvaka u Tbilisiju protiv Dinama! Ponovimo li ovako loše izdanje i u Gruziji, bit će upitan naš prolaz. Moramo se trgnuti, svi zajedno, i struka i igrači,” rekao je Marjan Vlak za Večernji pa nastavio udarati po momčadi.

“Neki su se igrači, reprezentativci, kasnije uključili u pripreme, u pola priprema došao je i novi trener, sve su to detalji koji utječu na sadašnje stanje, na konfuziju koja nas je zahvatila. U ovome trenutku mi definitivno nismo momčad i to je naš najveći problem! Nismo ni blizu razine naše prave vrijednosti”, komentira Vlak.

Iako blisko surađuju, Kranjčar i Vlak ne dijele isto mišljenje što se tiče napadača. “Ma kakvi napadači, naš je problem – igra! Jer, igra stvara šanse, igra dovodi napadače u prilike. Stvorimo li šest-sedam prilika, onda će i napadači zabiti dva-tri gola, onda je to – to! A mi nismo stvarali prilike, naša je igra jalova, ne stvaraju se šanse, pa je jasno da onda nema ni golova”, žestoko će Vlak.

Vlak također ne vjeruje da će se Dinamo prošetati Tbilisijem i osigurati prolaz tako lako jer im se vraća najbolji igrač.

“U Zagrebu su igrali otvorenije nego što smo očekivali. Pojačali su sredinu terena, došli su bez najboljeg napadača Kvilitaia, oko kojeg se mnogo toga vrti. Siguran sam da će se Kvilitaia vratiti u momčad i njegovim ulaskom postaju znatno opasniji! U Zagrebu su igrali “od noge do noge”, a na uzvratu će sigurno “preskakati” igru, tražit će dugim loptama Kvilitaiu, on je njihov Drogba i duge lopte idu na njega”, kazao je Vlak.

Što na koncu zaključiti iz svega ovoga? Kranjčar očito nema ideje ili se boji primijeniti ju, Vlak je sada samo dodatno potpalio vatru koja se tek malo stišala i time izvršio dodatni pritisak na igrače koji očito ne reagiraju baš dobro kada ih se javno kritizira, ali pomaka i dalje nema. Kranjčar je došao u Dinamo prije gotovo mjesec dana i već je do sada mogao nešto napraviti od uigrane momčadi, ali, nažalost, Dinamo danas izgleda gore nego kada ga je Kranjčar preuzeo. Stoga se sada možemo zapitati je li problem u igračima ili je pak problem u vodstvu?


Komentari