Ukrajinci IZGUBILI od B sastava Španjolske, Slovačka i Rusija osigurale IZRAVAN plasman (Video)

Facebook

Slovenci su izborili dodatne kvalifikacije, Engleska nastavila odličan niz kao i Austrija.

Posljednje kolo u skupinama C, E i G donijelo je izravan plasman Rusima i Slovacima, dok je Ukrajina propustila priliku pobijediti rezervnu momčad Španjolske.

Skupina C

Bjelorusija – Makedonija (0:0)

Osim što je mogla maknuti Makedonce s dna ljestvice, ova utakmica bila je beznačajna za obje momčadi. Najbolju priliku imali su gosti u 57′ kada se udarac Tričkovskog odbija od vratnice, šansu je imao i Politevich u 15′, ali očišćena je s gol linije.

Luksemburg – Slovačka (2:4)

Slovaci su uspjeli plasirati se izravno na Euro pobjedom nad Luksemburgom i naravno zato što je Španjolska srušila Ukrajinu. Krenuli su Slovaci odlično i pet minuta natukli tri gola. Hamšik je otvorio u 24′ iza njega je u 29′ poentirao Nemec, a u 30′ je zaokružio na 3:0 Mak. Mislili su Slovaci, riješeni su Luksemburžani, ali onda skoro preokret. U svega četiri minute domaćin je došao na gol razlike. U 61′ zabio je Mutsch, a već u 65′ s bijele točke Gerson. Teško su disali Slovaci sve do 91′ kada Hamšik potvrđuje pobjedu svojim drugim pogotkom.

https://www.youtube.com/watch?v=PL_Ps2vufzk

Ukrajina – Španjolska (0:1)

Imali su Ukrajinci veliku priliku sinoć uzeti bodove Španjolcima i plasirati se izravno, ali to im nije pošlo za rukom. Španjolska je istrčala s B momčadi, iako niti to nije slaba postava, ali Ukrajina očito nije dorasla pritisku pa će sada biti pod još većim u dodatnim kvalifikacijama. Pogodak za koste postigao je Mario Gaspar u 22′ i od tada se rezultat nije mijenjao iako su domaćini pucali na vrata Španjolske čak 27 puta, a od toga 11 u ovkir niti jedna nije ušla.

U skupini C izravno su se plasirale Španjolska i Slovačka, dok Ukrajina drži treće mjesto. Daleko ispod njih su Bjelorusi, Luksemburžani i Makedonci.

Skupina E

Estonija – Švicarska (0:1)

Kako je Švicarska u prošlom kolu riješila svoj izravan plasman, ovo je više bila revijalna utakmica, ali nije i za Estonce koji su mogli dalje u slučaju da Slovenija izgubi. Švicarci ipak nisu popustili, održavali su kontrolu igre i posjed lopte te dali malo prostora Estonocima za igru. Kako bi stvar bila gora u 94′ pada autogol, a strijelac je bio baš kapetan Estonaca, Kavlan.

Litva – Engleska (0:3)

Englezi su istrčali u B sastavu, ali to nije nimalo umanjilo kvalitetu igre. Nemoćna Litva našla se na putu dobro raspoloženim zamjenama željnim dokazivanjima. Krenulo je doista loše po domaćina prvo je u 29′ zabio Barkley, a onda u 35′ njihov vratar pospremio loptu u vlastitu mrežu. U drugom poluvremenu dokrajčio ih je Oxlade-Chamberlain golom u 62′.

https://www.youtube.com/watch?v=oPThm_gc1pU

San Marino – Slovenija (0:2)

Slovenci su pobjedom protiv slabašnog San Marina osigurali dodatne kvalifikacije za Euro. Prvi pogodak pao je tek u drugom poluvremenu, a strijelac je bio kapetan Cesar u 54′. Slovenci su dosta pokušavali što se i isplatilo u 75′ kada je Pečnik povisio na 0:2.

Skupina E je bila riješena još u prošlom kolu što se tiče izravnih plasmana, a sada su Slovenci potvrdili svoj prolaz u dodatne kvalifikacije. Iza njih su se našli redom, Estonija, Litva i San Marino.

Skupina G

Austrija – Lihtenštajn (3:0)

Nemaju milosti Austrijanci, a jučer su na svojoj koži to iskusili Lihtenštajnci. Otvorili su odlično i već u 12′ pao je prvi pogodak, strijelac je bio Arnautović. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, a u drugom poluvremenu Janko se pobrinuo za bolju gol razliku dvama golovima u 54′ i 57′. Time je završena najbolja kampanja Austrije u kvalifikacijama do sada.

Rusija – Crna Gora (2:0)

Rusija je vodila bitku sa Švedskom za drugo mjesto, trebala im je pobjeda protiv Crne Gore koju su i osigurali. Sve je bilo gotovo u četiri minute. U 33′ zabio je Kuzmin, a u 37′ s bijele točke Kokorin. Crna Gora igrala je vrlo loše, uputili su svega tri udarca prema vratima Rusije, a niti jedan nije išao u okvir vrata.

https://www.youtube.com/watch?v=04V3W3_R-oQ

Švedska – Moldavija (2:0)

Istim rezultatom kao i Rusija, Švedska je riješila Moldaviju i osigurala dodatne kvalifikacije. Ibrahimović je u 23′ zabio vodeći pogodak, a za konačnih 2:0 zaslužan je Zengin u 48′. Moldavija je bila još lakši protivnik nego što je Crna Gora bila Rusiji, u 90′ uspjeli su puknu tek dva puta prema vratima Šveđana, a okvir nisu pogodili.

Austrijanci su odavno osigurali prvo mjestu u svojoj skupini, a Rusi su u posljednjem kolu osvojili vrijedna tri boda i izravno proši na Euro. Dodatne kvalifikacije čekaju Šveđane dok su se iza njih našli Crnogorci, Lihtenštajnci i Moldavci.

>>>Hrvatska ne može na EURO kao NAJBOLJA TREĆA, Albanci za povijest (VIDEO)

 


Komentari