UJEDINILI SE NAJVEĆI RIVALI: Zagrebački i splitski klub stali rame uz rame zbog ovog (FOTO)

Facebook

Sporna odluka HNS-a spojila je naizgled nespojivo.

Drama u hrvatskom nogometu dobila je novi čin. HNS se svojom posljednjom odlukom, da smjeni s mjesta člana Komisije za mali nogomet, Ivu Zokovića, inače predsjednika splitskog malonogometnog kluba Tommyja, nakon što se cijela malonogometna momčad prošloga tjedan učlanila u Hajduk, porbinuo da Hrvatsku prodrma nova afera. No, ono što nitko nije mogao očekivati jest da će ta odluka HNS-a na noge podignuti cijelu Hrvatsku.

Još nevjerojatnija stvar uslijedila je nakon toga. Prvi klub koji je stao uz Tommyja bio je najljući rival Nacional iz Zagreba. Najbolji futsal klub u Hrvatskoj izrazio je veliko nezadovoljstvo zbog ponašanja HNS-a i poručio je kako će se svi igrači i vodstvo kluba učlaniti u Hajduk.

“HNS lakrdija! Sramota! IO HNS-a smjenio je Ivu Zokovića iz Komisije za futsal HNS-a uz obrazloženje da isti ne obavlja svoj posao. Hahahahaha. Inače u toj komisiji godinama sjede sve veliki futsal radnici i futsal ulagači. Hahahahaha, kakva lakrdije”, poručili su iz Nacionala na svojemu Facebook profilu.

nacional poruka

Priopćenje Split Tommyja prenosimo u cijelosti

“Danas smo kao klub ostali zatečeni viješću o smjeni našeg predsjednika Ive Zokovića iz Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Izvršni odbor HNS-a smijenio je gosp. Zokovića pod objašnjenjem da “ne radi svoj posao”.

Naravno, u današnjem svijetu normalno je i sasvim legitimno da netko bude smijenjen, ali FC Split Tommy kao klub mora reagirati na opasnu primjedbu razloga smjene u vidu “ne radi svoj posao”.

Koliku dozu drskosti i bahatosti treba imati da za čovjeka koji je na svojim leđima 31 godinu iznio klub i koji je od njega napravio najtrofejniji hrvatski klub (8 nacionalnih prvenstava, 8 kupova, 2 puta 3. mjesto u Europi), netko kao razlog navede da “ne radi svoj posao”.

Jako nas je zasmetala konstatacija “ne radi svoj posao” jer rad našeg predsjednika koji ostaje iza njega na svakoj od funkcija (a vjerujte, bio je na mnogo njih) predstavlja neoborive činjenice.
– Ivo Zoković bio je među osnivačima Hrvatske futsal reprezentacije, a 1993.g išao je u Italiju kupiti odijela i bio jedini sponzor kako bi dostojanstveno predstavili Hrvatsku. Hrvatskoj studentskoj reprezentaciji financirao je i put u Finsku.

Današnjem izborniku Mati Stankoviću kao izbjeglici iz ratom napadnutog Dubrovnika omogućio kroz rad u klubu ugled i ime koje danas uživa, a da ne govorimo o broju reprezentativaca koje je kroz klub afirmirao. Naravno, neki su to sve zaboravili, a kako i ne bi, nije to bilo jučer.
– Kao Predsjednik Udruge klubova 1.HMNL, gosp.Zoković osigurao prvoligašima TV prijenos na SPTV, osigurao 20 Select lopti godišnje za svaki klub, oslobodio klubove taksi za službene osobe te mnoge druge stvari.

Zanimljivo je bilo pročitati danas i izjavu legendarnog kapetana Nacionala Koraba Morine na ovu temu:

“Zatečen sam. Zoković je puno napravio za futsal, oslobodio je klubove taksi za službene osobe, radio je na ujedinjenju svih klubova…Ne mogu vjerovati da je smijenjen, Ne znam razloge, znam samo da je jako dobro vodio savez”.

– Što reći kada Komisija gosp. Zokoviću preda zadatak da organizira prvo prvenstvo Hrvatske za žene u futsalu, a dotični za organizaciju i provedbu na kraju dobije same pohvale. Jel to isto znači da “ne radi svoj posao” ??

– Kao predsjednik Zajednice ekipnih športova grada Splita nedavno je ponovno JEDNOGLASNO izabran na novi mandat, a planove i razgovor za oporavak splitskog sporta mogli ste pročitati na našim stranicama (bit.ly/plan-za-spas-splitskog-sporta). Da gosp. Zoković “ne radi svoj posao” mislite da bi ga ekipne momčadi grada Splita, među kojima je i Hajduk JEDNOGLASNO reizabrale na novi mandat ?

– Svih 12 klubova 1.HMNL jednoglasno izričito pruža potporu gosp. Ivi Zokoviću i nelogično im je da se njihov predstavnik smijenio preko noći “ad hoc” bez ikakvog dijaloga ili najave.

Nakon svega nabrojenog očito je da gosp. Ivo Zoković ipak dobro radi svoj posao i da je njegov rad prepoznat. Nećemo se lagati, odluka o smjeni došla je nedugo nakon inicijative Ive Zokovića da kompletni FC Split Tommy učlani i pruži potporu HNK Hajduk Split.  Ako zbog Hajduka Ivo Zoković treba biti etiketiran da “ne radi svoj posao”, onda neka bude ! Sigurni smo i da bi naš predsjednik zbog ljubavi prema Hajduku preuzeo taj križ.

Očito je da HNS smeta borba protiv stanja koje vlada u samom HNS-u. Na njihovu žalost, borba je tek počela i FC Split Tommy žestoko će se uz Hajduk boriti za boljitak nogometa i futsala u Hrvatskoj !!! Dosta je više prikazivanja borbe za boljitak hrvatskog nogometa kao animoziteta sjevera i juga. Gospodo, sjever i jug su jedno. Sjever i jug su Hrvatska, a vi ste karcinom našeg društva i sporta koji je Hrvatima donio toliko radosti.

Na kraju, preostaje nam zahvaliti se svima na porukama podrške koje neprestano dolaze. Posebno hvala našem sportskom rivalu Nacional Zagreb FC koji je primjer kako ovo nije borba sjevera i juga, nego borba za poštenije odnose u Kući nogometa.”

Komentari